ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-02-2016, ora 10:01

Iasi: Meditatii gratuite la matematica pentru candidatii la bacalaureat

Articol de Cristian Amariei
80 de candidati la urmatorul examen de bacalaureat au participat la prima sedinta de meditatii la matematica oferita de profesorii universitari din Iasi. Cadrele didactice de la Facultatea de mecanica au decis sa faca, in fiecare sambata, pana la vara, ore gratuite de pregatire. Ei spun ca sunt ingrijorati de numarul mic de candidati din judet care promoveaza bacalaureatul.

Iulian Chiaburu are 40 de ani si spera sa promoveze examenul de bacalaureat. De aceea a decis sa participe la meditatiile oferite de profesorii universitari din Iasi.

Vreau sa dau bacalaureatul ca sa-l iau. Acum zece ani (am terminat liceul- n.r.)”, spune Iulian Chiaburu, suplinitor la DGASPC Iasi.

La prima sedinta de pregatire au venit 80 de cursanti. Printre acestia, multi elevi de clasa a 12-a care spun ca matematica este o materie grea si ca au nevoie de tot ajutorul pe care il pot primi.

„Eu, de exemplu, am o problema cu analiza matematica. Nu prea o inteleg si poate ma ajuta cursul acesta”, afirma o cursanta.

„Am venit aici pentru a-mi consolida cunostintele de matematica pentru examenul de bacalaureat”, adauga alta cursanta.

„La bacalaureat procentul de promovare este de aproape sub 50 la suta, atunci ne-am hotarat si noi sa dam o mana de ajutor”, declara Cezar Oprisan, decanul Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii "Gh. Asachi" Iasi.

Meditatiile se vor desfasura in fiecare sambata, pana in luna iunie.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii