A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673085.0166.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Mai multi muncitori pe santierul de la Pasajul Octav Bancila
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-08-2015, ora 08:08

Iasi: Mai multi muncitori pe santierul de la Pasajul Octav Bancila

Articol de Cristian Amariei
Pe santierul pasajului suprateran Octav Bancila sunt deschise patru fronturi de lucru. Sunt in curs de constructie zidurile de sprijin pentru rampele dinspre strada Tabacului si dinspre strada Arcu. Se lucreaza, de asemenea, la tablier pe zona suspendata deasupra strazii Moara de Foc si a caii ferate. Ultimul front de lucru vizeaza relocarea retelei de canalizare din zona strazii Arcu pentru a nu afecta constructia rampei de acces pe pod.

Astfel, sunt in desfasurare operatiunile de montare definitiva a tablierului pasajului pe sectorul suspendat. in zona superioara sunt in curs de realizare si trotuarele in consola, turnate din beton in laterala placilor prefabricate ce vor sustine partea carosabila. In acest moment, este realizata structura trotuarelor pe o lungime de aproximativ 30 de metri si este completa asezarea pe pozitie a dalelor de beton armat.

In aceasta saptamana, santierul pasajului a fost analizat in teren de consilierul cu atributii de viceprimar Daniel Matasaru si de directorul tehnic Dumitru Tomorug. „Se constata o usoara intarziere fata de programul de lucrari, dar care poate fi recuperata. Am stabilit impreuna cu reprezentantii constructorului sa fie suplimentat numarul de muncitori cu inca 25 de oameni. Totodata, va fi instalata o noua schela pentru lucru la pasaj”, a precizat consilierul cu atributii de viceprimar Daniel Matasaru. Zilnic, pe santierul pasajului Octav Bancila, lucreaza in acest moment 75 de muncitori. Prin aducerea unei echipe suplimentare se va ajunge ca in proiect sa fie mobilizati 100 de constructori.

Parte a aceluiasi proiect european este si modernizarea strazii Toma Cozma. Pana in acest moment a fost asfaltat sectorul cuprins intre strada Pacurari si strada sipotel, iar in acest moment se lucreaza la pavelarea trotuarelor. Practic, aproximativ o treime din lungimea strazii este gata. Un nou tronson a intrat in lucru cu operatiunile de decapare a asfaltului vechi. Strada Toma Cozma este ultima dintre cele 9 artere ce este modernizata prin intermediul acestui proiect european. in anii precedenti au fost refacute trotuarele si a fost asfaltat carosabilul de pe str. Sarmisegetuza, str. Stramosilor, str. Tabacului, str. Columnei, str. Vitejilor, str. Musatini, str. Plaiesilor si str. Petru Poni. Cele 9 strazi modernizate totalizeaza o lungime de peste 9 kilometri. in ansamblul sau, proiectul are o finantare de 85 milioane lei si urmeaza sa fie finalizat pana in luna decembrie a acestui an.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii