ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-03-2014, ora 14:44

Iasi: Lupii Negri din Batalionul 151 Infanterie s-au intors din Afganistan (FOTO+ VIDEO)

Articol de Alexandra Stefanescu

Joi, 6 martie, pe pietonalul Stefan cel Mare din municipiul Iasi s-a desfasurat ceremonia militara si religioasa prilejuita de repatrierea militarilor Batalionului 151 Infanterie Lupii Negri din Iasi din Teatrul de Operatii din Afganistan.

La festivitate au participat reprezentanti ai conducerii Ministerului Apararii Nationale, ai administratiei publice din judetul si municipiul Iasi.

Principalele misiuni ale militarilor din Iasi au fost pentru sprijinirea guvernului Republicii Islamice Afganistan, incluzand atat actiuni impotriva fortelor insurgente, cat si participarea la eforturile de reconstructie, dezvoltare si de construire a capacitatilor locale, in particular in domeniul guvernarii, extinderii legimitatii si eficientei Fortele de Securitate Nationale Afgane(ANSF) pentru impunerea legii. Aria de responsabilitate a Batalionului 151 Infanterie Lupii Negri a avut o lungime de aproximativ 80 de kilometri de-a lungul autostrazii A1. Bilantul activitatii militarilor ieseni cuprinde 1470 misiuni de patrulare, din care 380 cu ANSF, 84 posturi de observare pe timp de noapte, 36 misiuni de angajare a liderilor comunitatilor locale, 73 misiuni de escorta a convoaielor ISAF si ANSF si 38 misiuni de instruire a fortelor militare afgane.

Activitatea desfasurata de Batalionului 151 Infanterie a fost apreciata de catre partenerii de coalitie, o parte dintre militarii romani fiind decorati, astfel: 2 militari cu Bronze Star Medal, 10 militari cu Army Commendation Medal, 142 cu Non-Article 5 NATO Medal.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii