ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-12-2015, ora 08:11

Iasi: Luminile de sarbatori se aprind de Sf. Nicolae

Articol de Cristian Amariei
Atmosfera Craciunului va cuceri orasul de duminica, 6 decembrie, cand pe strazile din Iasi vor fi aprinse luminile de sarbatori. Devenita traditie, aprinderea iluminatului festiv pentru perioada Sarbatorilor de Iarna va avea loc de Sfantul Nicolae, avand ca punct central pietonalul Stefan cel Mare. Pregatirile si montarea ornamentelor luminoase se afla, in acest moment, in stadiul final in zona centrala a orasului.

Au fost montate decoratiunile pe tot arealul bulevardului Stefan cel Mare, Piata Unirii, Anastasie Panu, str. Palat. In acelasi timp, firmele care au concesionat iluminatul public in oras, au trecut si la montarea ornamentelor pe principalele artere din cartiere.

Targ pe pietonal

De Sfantul Nicolae, va fi deschis si Targul de Craciun, care se va desfasura pe partea pietonala a bulevardului Stefan cel Mare. Totodata, in fata sediului Primariei va fi amenajat Oraselul Copiilor dupa modelul celui de anul trecut, dar cu unele elemente de noutate mai ales in ceea ce priveste modul in care va fi iluminat. „La Targul de Craciun vor fi amenajate 30 de casute cu produse traditionale romanesti si produse de artizanat. Iluminatul festiv va fi prezent in toate cartierele, pasajele si accesele in municipiul. Brazi ornati vor fi in Pacurari, Nicolina, esplanada Oancea, Alexandru cel Bun, Dacia, Piata Unirii si pe pietonal”, a mentionat primarul interimar Mihai Chirica.

Acesta a precizat ca, fata de anul trecut, vor fi 80 de ornamente in plus in zona centrala si un numar suplimentar de 160 in cartiere. „Am luat plase suplimentare pentru Alexandru cel Bun – Dacia si pe strada Garii. Iluminatul festiv va tine pana la inceputul lunii ianuarie, iar cel din zona centrala va fi repus in functiune pe 24 ianuarie”, a mai spus primarul interimar.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii