ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-10-2014, ora 08:07

Iasi: Incepe editia a XVIII-a a Festivalului Muzicii Romanesti

Articol de Cristian Amariei
In perioada 17 – 28 octombrie, Filarmonica de Stat “Moldova” Iasi si Universitatea de Arte „George Enescu” organizeaza a XVIII-a editie a Festivalului Muzicii Romanesti. Evenimentul include o varietate de manifestari artistice (concerte simfonice, camerale si corale, spectacol pentru copii, musical), cu prime auditii si creatii consacrate, continuand astfel profilul seriei noi a Festivalul Muzicii Romanesti (inceput in 2007), prin creionarea unui spatiu al interferentelor stilistice – compozitii muzicale din diverse epoci, stiluri, in asociere cu dezbaterea teoretica.

Festivalul a fost si este o importanta cale de cunoastere a muzicii consacrate, precum si o tribuna de afirmare a noii generatii de compozitori, interpreti, muzicologi. Festivalul Muzicii Romanesti este singurul din tara concentrat in exclusivitate pe muzica romaneasca. Editia a XVIII-a isi propune sa asigure continuitatea, sa creeze premisele mentinerii ritmicitatii anuale in viitor si readucerea festivalului in atentia vietii artistice nationale si internationale.

Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Primaria Iasi, Consiliul Judetean, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Colegiul de Arta „Octav Bancila”, Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” si Casa de Cultura a Studentilor din Iasi. Toate informatiile despre festival pot fi gasite accesand pagina de internet: fmr.arteiasi.ro.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii