ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-05-2013, ora 12:18

Iasi: In ultimele doua zile hotii au furat bunuri in valoare de peste 2700 de lei din trei masini care aveau portierele descuiate sau geamurile deschise

Articol de Alexandra Stefanescu

Bunurile de valoare lasate la vedere continua sa transforme masinile in victime ale infractorilor. In cazurile pe care le vom prezenta actiunea hotilor a fost usurata si de faptul ca autoturismele aveau fie portierele neasigurate, fie geamurile deschise.

Astfel, in dupa-amiaza zilei de 27 mai, un tanar din Iasi a reclamat ca in jurul orelor 16.00, persoane necunoscute, profitand de faptul ca a lasat neasigurate portierele autoutilitarei sale, au patruns in interior si au furat de pe bancheta din dreapta, un telefon in valoare de 900 lei.

Alte doua furturi asemanatoare au fost reclamate si ziua urmatoare. G. L., de 33 ani, din Iasi a sesizat ca in noaptea de 27 spre 28 mai, persoane necunoscute, profitand de faptul ca a lasat intredeschis geamul portierei din partea stanga fata a autoturismului sau, au patruns in interior de unde i-aufurat o statie emisie receptie in valoare de 600 lei. Cea de-a treia parte vatamata, un barbat de 48 de ani, a declarat politistilor ca, in decurs de 30 minute, hotii i-au furat din masina suma de 130 lei si statia de emisie receptie, valoarea totala a prejudiciului fiind de 1230 lei. De mentionat ca si in acest caz proprietarul a lasat autoturismul cu portierele neasigurate.

In toate situatiile au fost intocmite dosare penale pentru furt calificat.

Recomandarisi sfaturi pentru a reduce acest gen de infractionalitate: Verificati daca portierele sunt asigurate atunci cand parasiti autoturismul. Asigurati-va autoturismul chiar daca lipsiti din el doar cateva minute. Nu lasati la vedere, in interiorul masinii, obiecte de valoare sau tentante (genti, borsete, obiecte de imbracaminte, casetofoane auto, etc.). Evitati sa pastrati in autoturism actele de identitate, permisul de conducere sau orice alte acte.

Foto: ziare.com

     
Tag-uri: furt, masini, IPJ, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii