ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-08-2014, ora 13:07

Iasi: Decontari ilegale de servicii medicale, in valoare de un milion de euro, in atentia procurorilor

Articol de Cristian Amariei

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi continua ancheta in cazul decontarilor ilegale de servicii medicale, in valoare de un milion de euro, facute de medici din Iasi si din alte judete ale tarii.

"Ancheta a inceput in 2012 din cauza existentei unor suspiciuni conform carora au fost facute decontari ilegale de servicii medicale pe numele mai multor cadre medicale din Iasi si din tara. Cazul a fost anchetat de noi, dupa aceea a fost preluat de Directia Nationala Anticoruptie, iar de curand, in urma schimbarii legislatiei in domeniu, a revenit la noi. Ancheta fiind in curs de desfasurare nu pot fi divulgate mai multe informatii despre cei implicati in acest dosar", a declarat marti pentru Agerpres procurorul Carmina Pascal, sefa Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi, Robert Dinca, nu a putut fi contactat.

Ancheta a fost demarata dupa ce doi medici de origine araba au infiintat mai multe cabinete medicale prin intermediul carora au decontat ilegal bani de la Casa de Asigurari de Sanatate, sprijiniti de angajati ai institutiei.

In perioada 2011-2012, acestia au intocmit baze de date false cu pacienti aflati in evidentele Casei de Asigurari pe numele carora s-ar fi prestat servicii medicale. Prejudiciul evaluat la demararea anchetei, in 2012, in cazul decontarilor ilegale de servicii medicale, este in valoare de un milion de euro.

Foto: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii