ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-12-2012, ora 16:48

Iasi: Calatoriile RATP se pot plati prin SMS

Articol de Alexandra Stefanescu

RATP Iasi vine in sprijinul calatorilor cu un nou serviciu destinat achizitionarii calatoriilor. Un SMS trimis de pe telefonul mobil la numarul scurt 7494 poate asigura o calatorie sau un abonament de o zi pe traseele RATP Iasi. Serviciul este disponibil non-stop si ofera o cale simpla si eficienta in asigurarea calatoriei.

Pentru o calatorie simpla, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu numarul traseului la 7494. Valabilitatea calatoriei prin SMS este de o ora iar tariful de 0.37 EURO+TVA.

Pentru un abonament valabil o zi pe toate traseele RATP, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu litera A la numarul 7494. Abonamentul este valabil pentru ziua in curs, pana la ora 24.00. Tariful unui SMS pentru un abonament de o zi este de 1.21 EURO+TVA.

Achizitionarea calatoriilor prin SMS se face inainte de urcarea in mijlocul de transport.

Numarul scurt de telefon 7494 este valabil in acest moment in retelele de telefonie ORANGE si VODAFONE.

Dupa trimiterea mesajului catre numarul 7494, calatorul va primi inapoi un SMS cu un cod de confimare care va fi aratat controlorului. De asemenea, in momentul efectuarii controlului, calatorul va mai primi un SMS de verificare, care va trebui prezentat controlorului. Refuzul de a prezenta codul de control si SMS-ul de verificare se considera contraventie si se sanctioneaza conform reglementarilor in vigoare.

Rugam publicul calator ca, inainte de folosirea acestui serviciu, sa consulte regulamentul publicat pe adresa de internet: http://www.ratp-iasi.ro/sms1.html.

Noua modalitate de achizitionare a biletelor de calatorie a fost dezvoltata de RATP Iasi in colaborare cu firma SIMPLUS din Bucuresti. Pentru procurarea biletelor si abonamentelor RATP, calatorii mai au la dispozitie automatele de bilete care functioneaza non-stop, tonetele si chioscurile de ziare.

Pentru detalii suplimentare sau alte informatii, publicul calator este rugat sa apeleze numarul de telverde 0.800.110.427, apel gratuit din orice retea de telefonie mobila si Romtelecom”, informeaza RATP Iasi.

Foto: vo2.co.nz

     
Tag-uri: SMS, RATP, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii