A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664129.9943.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Burse Marie Curie pentru cercetatori
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
10-07-2013, ora 15:35

Iasi: Burse Marie Curie pentru cercetatori

Articol de Madalina Irimia

Comisia Europeana anunta ca a inceput perioada de depunere a candidaturilor pentru transa finala de burse Marie Curie, alocate in cadrul celui de-al saptelea Program-cadru pentru cercetare (FP7, 2007‑2013).

Aproximativ 227 milioane EUR, cea mai mare suma pusa la dispozitie vreodata prin intermediul fondului pentru actiuni Marie Curie, vor fi acordate in acest an unui numar de aproximativ 1 000 de cercetatori cu experienta.

Candidaturile se depun pana pe 14 august 2013. Mai multe informatii se gasesc la adresa: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/funding

Androulla Vassiliou, comisarul european responsabil cu Fondul Marie Curie, a declarat: „In vremuri de strictete bugetara, cheltuielile publice trebuie sa fie directionate catre politicile care genereaza cele mai mari beneficii pentru cetateni si pentru economia europeana. Bursele noastre Marie Curie asigura un sprijin pentru excelenta in cercetare in domenii precum asistenta medicala, putand conduce la descoperiri care sa transforme vietile a milioane de oameni. Beneficiarii recenti ai burselor Marie Curie au realizat activitati de cercetare revolutionare care vizeaza combaterea hepatitei C si a malariei, de exemplu.”

Bursele individuale Marie Curie sprijina mobilitatea cercetatorilor in Europa si in afara acesteia — si, de asemenea, contribuie la atragerea celor mai buni cercetatori straini pentru a lucra in UE. „Prestigiul actiunilor Marie Curie si excelentul pachet pe care il ofera m-au motivat sa candidez. Am avut astfel posibilitatea sa lucrez in Londra si sa creez o vasta retea de colaborari internationale”, a comentat Armando Arias Esteban din Madrid, care a fost timp de doi ani bursier intraeuropean la Imperial College.

Bursele individuale vor continua sa fie acordate in temeiul noilor actiuni Marie Skłodowska-Curie, in cadrul programului Orizont 2020, care incepe in 2014.

Ce sunt actiunile Marie Curie?

Actiunile Marie Curie promoveaza carierele in cercetare in Europa, prin sisteme de finantare gestionate de Agentia Executiva pentru Cercetare a Comisiei Europene.

Bugetul actiunilor Marie Curie pentru perioada 2007-2013 se ridica la 4,7 miliarde EUR. Aproape jumatate din finantare (48 %) sprijina formarea doctorala pentru cercetatori, un procent de 24 % fiind alocat burselor pentru cercetatorii care au acumulat peste patru ani de experienta dupa obtinerea diplomei de master. Restul sprijina parteneriatele intre industrie si mediul academic, granturile de integrare profesionala (pentru cercetatorii care se intorc in UE), programele de schimburi si actiunile specifice de sprijin precum ,,Noaptea cercetatorilor din UE".

Incepand din 2007, au fost acordate peste 4 000 de burse Marie Curie pentru cercetatori care lucreaza in 50 de tari si care reprezinta peste 90 de nationalitati. Aproximativ 780 milioane EUR au fost alocate pana in prezent pentru burse individuale, cu o valoare medie a burselor de 195 000 EUR.

In mod normal, bursa acopera salariul pe doi ani, o indemnizatie de mobilitate, costurile de cercetare si cheltuielile de regie pentru institutia gazda.

Aproximativ 37 % dintre beneficiari sunt femei.

Principalele destinatii pentru bursierii Marie Curie sunt Regatul Unit, urmat de Statele Unite ale Americii, Franta, Germania si Elvetia. In afara de acestea, 75 de alte tari gazduiesc bursieri Marie Curie.

Cum functioneaza bursele individuale?

Cercetatorii individuali prezinta propuneri pentru finantare in colaborare cu organizatia-gazda pe care au ales-o. Experti independenti selecteaza cercetatorii care vor beneficia de finantare, pe baza urmatoarelor criterii:

-excelenta cercetatorilor

-abordarea inovatoare in materie de cercetare si de formare

-sprijinul oferit de organizatia-gazda

-perspectivele de cariera ale cercetatorului.

Trei tipuri de burse individuale beneficiaza de sprijin:

-Bursele intraeuropene (IEF) sprijina cercetatorii care intentioneaza sa dobandeasca cunostinte si noi competente in alta tara din Europa.

-Bursele internationale de plecare (IOF) ofera cercetatorilor posibilitatea de a dobandi noi cunostinte intr-o organizatie de nivel inalt din afara Europei. Acordul de grant prevede faptul ca cercetatorii trebuie sa revina in Europa si sa impartaseasca aceste cunostinte.

-Bursele internationale de primire (IIF) permit cercetatorilor din afara Europei sa beneficieze de formare intr-o institutie europeana.

Foto: finantare.ro

     
Tag-uri: burse, cercetare, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii