A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835158.9421.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Baiatul care si-a ucis prietena, supus unei expertize psihiatrice si internat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-03-2015, ora 09:37

Iasi: Baiatul care si-a ucis prietena, supus unei expertize psihiatrice si internat

Articol de Cristian Amariei
Adolescentul din Iasi arestat dupa ce si-ar fi sugrumat prietena, in Parcul Copou, a fost supus, joi, unei expertize psihiatrice realizata de o comisie pentru minori a IML, la Institutul de Psihiatrie Socola, unde ar fi ramas internat pentru o saptamana, afirma surse medicale.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax, ca baiatul de 16 ani acuzat ca si-a sugrumat prietena, in Parcul Copou, a fost adus, in cursul zilei de joi, din arestul Politiei la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, pentru o evaluare psihiatrica facuta de o comisie de minori de la Institutul de Medicina Legala din Iasi.

"Procedura de expertizare psihiatrica este obligatorie, doar ca pentru minori este putin mai detaliata. Se iau antecedentele, daca a mai avut probleme cu justitia, care ar fi motivatia faptei, se incearca determinarea existentei sau nu a premeditarii. Discutia poate dura intre trei sferturi de ora si 60 de minute, iar de multe ori la minori se trece la re-expertizari", au afirmat sursele mentionate.

Conform procedurii, daca expertii decid re-examinarea pacientului, el trebuie internat in spital, chiar daca o instanta a aprobat arestarea preventiva a acestuia.

De altfel, sursele citate au spus ca baiatul a ramas internat la Socola pentru cel putin o saptamana.

"Nu i se administreaza niciun fel de tratament pentru a nu-i altera gandirea, expertiza fiind obligatorie data fiind gravitatea infractiunii comise. Au fost cazuri in care s-a dispus re-examinarea de patru-cinci ori in saptamani succesive. Protocolul spune ca pacientul trebuie internat pentru ca astfel de investigatii nu se pot face in arest", au adaugat sursele citate.

Medicul Simona Damian, care a facut parte din comisia de minori de la IML, a confirmat ca expertiza s-a desfasurat joi, dar nu a dorit sa comenteze informatiile potrivit carora adolescentul a ramas internat la Socola.

Sursa: mediafax.ro
Foto: gandul.info
     
Tag-uri: iasi, crima, socola
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii