ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-12-2015, ora 14:03

Iasi: Axa Sud, la stadiul reglajelor fine

Articol de Madalina Irimia
Pasajul Nicolina, ultimul obiectiv de investitii al amplului proiect european Axa Sud, este la stadiul lucrarilor de final. Reteaua fir contact pentru tramvaie este completa si, de la finalul saptamanii trecute, a fost pus in functiune noul sistem de iluminat public. Totodata, si cele doua rampe dinspre Podu Ros au fost terminate.

Fata de infatisarea initiala, pasajul a fost complet transformat. A trecut prin lucrari de consolidare a structurii ce a inclus si un nou sistem de scurgere a apelor pluviale, a fost asfaltat si are acum montata o noua infrastructura pentru tramvaie. In etapele recente, lucrari s-au desfasurat pentru amenajarea rampelor pietonale si a pistelor de biciclisti din laterala structurii vechi, in partea dinspre Podu Ros. Aici au fost montate la parapet panouri fonoabsorbante si au fost pavate trotuarele spre intersectia cu Aleea Rozelor.

Nu in ultimul rand, acum pasajul are un nou sistem de iluminat public, cu stalpi montati in exteriorul sau si corpuri de iluminat moderne. Acestia sustin si reteaua fir contact pentru tramvaie, montata in cursul saptamanilor trecute. Pe de alta parte, pe toate lateralele pasajului au fost puse si noi elemente de parapet, iar deasupra bulevardului Nicolae Iorga au fost amplasate litere cu iluminat ce formeaza numele pasajului.

Proiectul Axa Sud (Podu Ros – CUG) a avut o finantare totala de aproximativ 74,4 milioane lei, in majoritate acoperita de fonduri nerambursabile. Sub denumirea „Dezvoltare si reabilitare artera functionala Sud”, proiectul a adus in CUG infrastructura de tramvai, acest mijloc de transport fiind suspendat in zona inca din 1996. A fost astfel montata linie noua concretizandu-se in 8 kilometri cale simpla de tramvai. De asemenea a fost reabilitata reteaua stradala pe o suprafata de 66.000 metri patrati, aferenta strazii si soselei Nicolina, a fost consolidat si reabilitat pasajul suprateran si a fost asfaltat rondul din Podu Ros. In acelasi timp, au fost modernizate trotuarele pe 30.000 metri patrati si au fost realizate piste de biciclete pe ambele sensuri de mers, din Podu Ros in CUG.
     
Tag-uri: iasi, axa sud, lucrari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii