A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833550.6036.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Axa Sud – au demarat lucrarile la sina de tramvai din Podu Ros
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-07-2015, ora 09:17

Iasi: Axa Sud – au demarat lucrarile la sina de tramvai din Podu Ros

Articol de Cristian Amariei
In aceasta saptamana au inceput lucrarile de modernizare a sinei in Podu Ros. Traseul de tramvai Nicolina – CUG este complet.

In cadrul proiectului european Axa Sud au demarat la inceputul acestei saptamani lucrarile de inlocuire a sinelor de tramvai din intersectia Podu Ros. Pe aceasta zona, una din cele mai aglomerate din punctul de vedere al traficului se va lucra pe etape vizand tronsoane separate. in acest moment se lucreza la decaparea asfaltului si demontarea sinelor vechi de pe sectorul podului peste raul Bahlui. Sapaturi au fost demarate si pe un tronson al liniei spre strada tutora. intreaga zona de santier este imprejmuita si semnalizata, circulatia auto fiind suspendata pe zona dintre cele doua peroane ale podului care delimiteaza liniile de tramvai. Dupa definitivarea lucrarilor de decapare, se va consilida placa de beton a podului, vor fi montate liniile noi si apoi incastrate intr-un nou strat de beton, urmand ca la final intreaga zona sa fie asfaltata.

Tot in cadrul acestor lucrari este inclusa si modernizarea sinelor din zona de macaz in care se intersectaza traseul dinspre strada tutora si cel dinspre Nicolina, prin rond.

„Am inceput lucrarile inca din week-end. Circulatia este ingreunata in acesta zona si vom actiona pentru a perturba cat mai putin traficul. Se va lucra pe tronsoane, in mod similar cum s-a procedat si pe partea dinspre Nicolina a rondului pentru a pastra tot timpul functional sensul giratoriu”, a precizat viceprimarul cu atributii de primar Mihai Chirica. Conform planificarilor de santier, lucrarile la sina in Podu Ros vor dura minim doua luni.

Sina de tramvai de pe pasarela Nicolina este completa in acest moment. In ultimele doua saptamani au fost montate si sudate ultimele cupoane de sina din arealul pasajului. De asemenea, au fost turnate straturile de beton pentru definitivarea completa a infrastructurii de tramvai din aceasta zona si a fost asfaltata cea mai mare parte a tronsonului dintre linii. In privinta turnarii asfaltului, a mai ramas un sector de aproximativ 20 de metri situat pe partea de varf a pasajului.

In arealul pasarelei vor urma constructia a doua platforme pietonale in exteriorul rampei spre Podu Ros. Practic, prin dezafectarea trotuarelor actuale de pe zona pasajului dintre Aleea Rozelor si bretelele de legatura spre Nicolae Iorga se largeste partea carosabila si vor fi create noi suprafete pietonale pe ambele sensuri prin constructia de pasarele care vor cuprinde si piste de biciclisti. Vor urma, de asemenea, lucrarile de amenajare a trotuarelor si montarea stalpilor de iluminat in exteriorul pasajului
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  25.06.2017 13:10

wh0cd841706 Cheap Viagra albendazole celebrex

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii