A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833800.3881.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Asistenta maternala ramasa fara atestat, dupa ce a contestat o sanctiune si a castigat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-05-2015, ora 09:08

Iasi: Asistenta maternala ramasa fara atestat, dupa ce a contestat o sanctiune si a castigat

Articol de Cristian Amariei
Razboi inegal intre o asistenta maternala din Iasi si institutiile statului.
Femeia se plange ca si-a pierdut atestatul care ii dadea dreptul sa aiba grija de copiii abandonati pentru ca a indraznit sa conteste in justitie o sanctiune pe care a considerat-o nedreapta.

Judecatorii i-au dat dreptate, dar inspectorii sociali au considerat apoi ca nu mai merita sa lucreze in sistem. Unul dintre membrii comisiei care a luat decizia recunoaste brutal ca a fost vorba despre o razbunare.

„Cand s-a vazut incoltita cumva si cu riscul de a-si pierde inclusiv slujba, a virat, „Gata, vreau doi copii!”. Dar cum pana acum nu puteai ca nu aveai conditii si dintr-odata .... Pe noi nu freaca nimeni!”, a spus un inspector de la Agentia Sociala Iasi.

Asistenta maternala despre care vorbeste a refuzat acum doi ani sa ia in grija inca un copil, pe langa cel pe care il avea in grija. Femeia a explicat ca locuieste intr-o casa cu doua camere impreuna cu sotul si baiatul lor si nu mai avea loc pentru inca un prunc. Agentia sociala i-a taxat impotrivirea prin scaderea cu 10% a salariului de aproape 700 de lei. Asistenta a facut contestatie la tribunal si a castigat, dar sefii ei i-au suspendat atestatul.

„Instanta v-o dat aripi, noi vi le-am taiat, cam asa s-au exprimat, in felul acesta niciodata nu am avut nicio abatere, nimic, niciodata, impecabil. Acum au sters cu buretele 15 ani pe care eu i-am muncit, am pus suflet”, a spus Lenuta Tacutanu, asistent maternal.

Directia pentru Protectia Copilului respinge acuzatiile

Doamna spune ca in timpul comisiei i s-a spus „Instanta ti-a dat aripi, noi ti le vom taia”. Nu am fost de fata la sedinta comisiei, dar cred ca toti membrii care fac parte din acea comisie, conform legii, isi exercita atributiile si prerogativele”, a declarat Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al DGASPC Iasi.

„Eu am rostit, pe mine ma doare si la basca de absolut oricine si sunt foarte direct. si eu i-am facut efectiv mucii haturi lui nesimtita aia, pentru ca efectiv este o nesimtita, si intr-adevar am vorbit, cel mai tare m-a starnit baiatul care a fost crescut atat de ticalos. Exact asa am spus: "Bai, baiete, bai”, a spus Alexandru Grinea, inspector, membru in Comisie.

„Ei nu inteleg ca un copil, un pui de om nu poate sa se desparta de locul unde a crescut”

Greseala din nou. Copilul la care se refera inspectorul este un elev silitor de clasa a 12-a, dupa cum spun profesorii.

Ca intr-o familie adevarata m-am simtit timp de 15 ani, ei nu inteleg ca un copil, un pui de om nu poate sa se desparta de locul unde a crescut, unde a trait, unde s-a atasat foarte mult de persoanele din jur”, a spus Vasile Axinte, baiatul aflat in asistenta maternala.

Superiorii inspectorului filmat in timp ce folosea un limbaj vulgar la adresa fostei asistente maternale spun ca barbatul ar putea fi concediat.

„Daca el imi aduce un prejudiciu de imagine Agentiei va spun sincer ca ii desfac contractul de munca, nici nu ma uit”, a spus Costel Grojdea, director AJPIS. Iar femeia care nu mai poate ingriji acum alti copii fara parinti isi va cauta inca o data dreptatea in justitie.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii