ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-02-2015, ora 11:52

Iasi: Aglomeratie la distribuirea si activarea cardurilor de sanatate

Articol de Cristian Amariei
Cozi interminabile pentru eliberarea si activarea cardurilor de sanatate. Cei care au primit documentele trebuie sa le activeze, luna aceasta, la medicul de familie. Doar asa vor putea beneficia apoi de toate serviciile medicale decontate de stat. In schimb, cei care nu au primit inca documentul electronic, au de stat la rand si cateva ore la Casa de Asigurari de Sanatate. La Iasi, in aceasta situatie sunt aproape 60.000 de asigurati.

Ieri, inca de la primele ore ale diminetii, peste o suta de persoane au facut rand la Casa de Asigurari de Sanatate din Iasi pentru a primi cardurile care trebuie prezentate la medicul de familie. Intr-o ora au fost inregistrate aproape 40 de solicitari. Oamenii sunt nemultumiti ca trebuie sa astepte la cozi interminabile.

"Am venit aici, m-a programat o data si acum a doua oara. Nici nu mai spun ca imi este si rau. Cred ca am stat vreo patru ore," spune o pacienta.

"Nu a venit acasa, nici biletel in cutia de posta si medicul mi-l cere," se plange un alt pacient.

In medie, pe zi, sunt eliberate 300 de carduri la sediul Casei de Asigurari de Sanatate.

"Intr-un total de aproximativ 56 de mii de carduri care au fost returnate Casei de Asigurari de Sanatate dintr-un total de 460 de mii de carduri alocate judetului Iasi. Pana in prezent au fost depuse aproximativ 4.509 cereri de ridicare a cardului de sanatate, din care 2500 au fost efectiv ridicate de catre de asigurati," a declarat Robert Danca, directorul CAS Iasi.

Dintre cei care au primit cardurile de sanatate, multi fac deja rand la medicii de familie. Doctorii recunosc ca este un efort suplimentar si spera ca odata cu finalizarea activarii tuturor cardurilor, sistemul sa fie actualizat si sa functioneze mai bine.

"Este mai mult timp. Este inca o actiune, o activitate pe care trebuie sa o realizam si chiar daca, hai sa spunem, dureaza un minut, doua minute. Tot, la numarul de consultatii dintr-o zi se insumeaza o perioada de timp destul de consistenta," a spus Razvan Miftode, medic de familie.

Pentru ca iesenii sa nu stea prea mult la rand, conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Publica a prelungit, incepand cu 15 ianuarie, programul de eliberare a cardurilor pana la ora 16, de luni pana joi. De asemenea, institutia a creat si o platforma online unde poate fi solicitata eliberarea cardului de sanatate.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii