A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833733.2224.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: A intrat in spital rau si a iesit mai rau. O femeie acuza ca s-a ales cu tendoanele mainii rupte, dupa o operatie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-03-2015, ora 11:53

Iasi: A intrat in spital rau si a iesit mai rau. O femeie acuza ca s-a ales cu tendoanele mainii rupte, dupa o operatie

Articol de Cristian Amariei
Razboi in instanta intre o femeie-avocat si un medic din Iasi. Pe post de pacient, omul legii s-a dus la spital pentru ca avea mana rupta si, dupa ce a fost operat, abia mai putea misca incheietura. Un alt doctor i-a explicat ca in timpul operatiei pe care a suferit-o i-au fost rupte tendoanele. Asa ca acum chirurgul este acuzat de malpraxis si somat sa plateasca despagubiri.

Femeia in varsta de 60 de ani s-a internat dupa ce si-a rupt mana dreapta. Chirurgul ortoped a operat-o si i-a montat o placuta de metal la incheietura, ca sa i se sudeze osul mai bine. Doar ca lucrurile au mers din rau in mai rau. Dupa ce a stat o luna cu bratul in ghips si a facut o jumatate de an exercitii de recuperare, „nu s-a recuperat mana, mana a fost stramba precum piciorul de broasca, iar durerile au fost atroce, timp indelungat”, spune pacienta.

Pentru ca avea dureri foarte mari, pacienta a mers la un alt medic ortoped din Iasi, care a aflat ce s-a intamplat in timpul operatiei. Ca sa stie adevarul, femeia a fost nevoita sa mai suporte o interventie chirurgicala.

„Dupa ce am scos placa, am observat ruptura tendoanelor extensoare de la degetul 2, 3 si 4”, afirma Gabriel Mazilu, medic plastician.

„De aceea ma durea mana si de aceea mana mea era umflata si stramba”, spune pacienta.

Dupa doua luni de la ultima interventie chirurgicala si numeroase ore de kinetoterapie, femeia a inceput sa isi miste mana. A incercat sa ceara explicatii medicului care i-a montat placuta metalica, dar spune ca doctorul a refuzat sa stea la discutii. Asa ca l-a dat in judecata.

Am solicitat in instanta plata unor daune morale, intrucat mana mea va fi recuperata pana la 70 la suta. Este vorba despre mana dreapta si in continuare fac kinetoterapie”, adauga pacienta.

Chirurgul ortoped a refuzat sa isi spuna punctul de vedere cerut de reporterii Digi24. Managerul spitalului unde lucreaza ii ia insa apararea.

„Nu a existat nicio plangere pana acum in privinta acestui medic. Am vorbit cu domnul doctor, el stie despre existenta acestui proces. Este un proces intre dumnealui si pacienta respectiva”, declara Carmen Cumpat, managerul Spitalului de Recuperare Iasi.

Femeia, care nu stie inca daca isi va mai putea folosi mana ca inainte, cere medicului o despagubire de 25.000 de lei, cat au costat-o orele de recuperare.

„Instantele vor solicita expertize, vor face exact ancheta judecatoreasca la fel cum s-ar face oriunde in alta parte”, spune prof. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor.

Pacienta este increzatoare in sansele ei: are un dosar medical bine pus la punct si este avocat.

Sursa: digi24.ro
Foto: diacaf.com
     
Tag-uri: iasi, pacienta, acuzatii, medic
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii