ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-03-2015, ora 09:31

Iasi: A inceput pavarea strazii Lapusneanu

Articol de Cristian Amariei
Strada Lapusneanu trece printr-o transformare majora in aceasta perioada. Aproape tot arealul celebrei strazi a Iasului se afla in santier, fiind in curs de executie mai multe tipuri de lucrari. in partea superioara a pietonalului, pe sectoarele unde a fost finalizata structura de beton, a inceput montarea dalelor de granit ce vor asigura pavimentul final al strazii. Au fost amplasate placi de granit zona de legatura cu strada Musicescu, in dreptul corpului universitatii, dar si pe aleea din Bolta spre b-dul Independentei.

In acelasi timp, pe tronsonul din fata tonetelor anticariat, muncitorii lucreaza la realizarea armaturilor pentru placile de beton din structura strazii. Intreaga zona de la sediul Telecom catre piata Eminescu este inchisa traficului pietonal pentru a permite executia lucrarilor. In aceasta saptamana, a intrat in santier si sectorul din dreptul fostului cinema Tineretului, unde au inceput decaparile.

De asemenea, pe strada este aproape de finalizare canalizatia pentru reteaua de termoficare, santul fiind acoperit in cea mai mare parte. Traseul conductelor se afla in lucru si de-a lungul Bisericii Banu spre Musicescu cu legatura spre cladirile Colegiului National. in cadrul proiectului de reamenajare a zonei Lapusneanu – Piata Unirii continua lucrarile si la pasajul pietonal subteran. Sunt in executie peretii din interiorul pasajului si accesele dinspre libraria Junimea si Piata Unirii.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii