ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-09-2015, ora 12:44

Iasi: A fugit de controlul de frontiera pentru ca era baut la volan si fara permis de conducere

Articol de Madalina Irimia
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora ITPF Iasi au depistat in trafic, la volanul unui autoturism, un tanar care consumase bauturi alcoolice si nu poseda permis de conducere.

In data de 16 septembrie, in jurul orei 23.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, pe timpul executarii unei misiuni specifice, de supraveghere si control pe raza localitatii de frontiera Tutora, au efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea unui autoturism marca Audi, inmatriculat in judetul Iasi, insa soferul acestuia a refuzat sa opreasca.

„Lucratorii nostri au procedat la urmarirea masinii cu autospeciala din dotare, cu semnalele acustice si luminoase pornite, fiind oprit in localitatea Chiperesti. In momentul in care soferului i s-a solicitat sa prezinte documentele la control, acesta a devenit recalcitrant si a agresat verbal politistii de frontiera. Unul dintre cei doi politisti a procedat la imobilizarea barbatului, moment in care a constatat ca emana o puternica halena alcoolica, motiv pentru care a fost condus la sediul Politiei Rutiere Iasi, pentru a fi testat alcoolscopic. Persoana in cauza, identificata de lucratorii nostri ca fiind Stefan B., cetatean roman, in varsta de 23 de ani, care nu poseda permis de conducere, a refuzat testarea.”, au declarat reprezentantii ITPF Iasi.

Tanarul a fost condus la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, in vederea recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, dar ajuns la unitatea medicala a refuzat din nou recoltarea probelor biologice.

Pentru continuarea cercetarilor, Stefan B. a fost condus la sediul SPF Tutora, unde s-a prezentat o ambulanta. Personalul medical a mentionat ca prezenta lor a fost solicitata telefonic de catre un prieten al barbatului, motivand ca acesta are nevoie de ingrijiri medicale.

Ambulanta a parasit sediul sectorului dupa ce, asistenta medicala care l-a consultat pe Stefan B. a concluzionat ca acesta nu necesita ingrijiri medicale sau spitalizare, fiind doar sub influenta bauturilor alcoolice.

Pe numele tanarului, a fost intocmita dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii