A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866580.9834.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: 500 de locuri de munca la targul de joburi dedicat sectorului constructiilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-05-2013, ora 06:01

Iasi: 500 de locuri de munca la targul de joburi dedicat sectorului constructiilor

Articol de Alexandra Stefanescu

Fundatia Casa de Meserii a Constructorilor in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza un nou targ de locuri de munca destinat exclusiv sectorului de constructii. Evenimentul va avea loc pe 15-16 mai 2013 la Sala Polivalenta din IASI, incepand cu ora 9.00.

Pana in prezent au confirmat participarea peste 20 de companii importante din regiune, care ofera aproape 500 de locuri de munca in tara si strainatate pentru o paleta larga de calificari specifice constructiilor: fierari-betonisti, dulgheri, zidari, rigispsari, faiantari, finisori, instalatori, electricieni, ingineri etc.

Targul are un pronuntat caracter social, fiind gratuit atat pentru companiile de constuctii care recruteaza, cat si pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca vor avea ocazia de a se inscrie gratuit pe www.picas.ro singurul portal de recrutare din Romania dedicat exclusiv sectorului de constructii.

Atat targul de locuri de munca, cat si portalul www.picas.ro sunt activitati realizate prin intermediul proiectului „Centre PICAS – Puncte de Informare, Consiliere si Asistenta Specializata pentru somerii si persoanele in cautarea unui loc de munca din sectorul de constructii”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, INVESTESTE IN OAMENI! Proiectul este implementat de Fundatia Casa de Meserii a Constructorilor (CMC), Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) si Sempla SRL din Italia si beneficiaza de sprijinul Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO).

Tot prin intermediul proiectului PICAS au fost calificate, recalificate sau perfectionate peste 300 de persoane, iar in acest moment sunt in curs de desfasurare cursuri de formare profesionala pentru aproximativ alte 180 de persoane. Participarea la cursurile este gratuita. Mai mult, absolventii cursurilor primesc burse si li se deconteaza cheltuielile de transport, daca se deplaseaza din alte localitati.

De asemenea, alte 100 de persoane au beneficiat sau beneficiaza chiar in acest moment de recunoasterea competentele anterior dobandite. Este vorba de persoane care au invatat o meserie la locul de munca, in tara sau strainatate, dar care nu au o diploma sau un document care sa le ateste competentele dobandite pe cai informale.

Foto: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii