ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-03-2014, ora 15:51

ISU Iasi: 37 de ani de la cutremurul din 1977

Articol de Alexandra Stefanescu

Si in acest an, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi organizeaza pe data de 4 martie, o serie de activitati informative pentru a marca implinirea a 37 de ani de la producerea celui mai mare seism din Romania postbelica.

Initiativa institutiei noastre a fost primita cu deosebit interes de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi care, in baza bunelor relatii de colaborare pentru educarea elevilor in domeniul situatiilor de urgenta, sprijina desfasurarea, in unitatile de invatamant din municipiul Iasi, a actiunilor informative dar si a unor exercitii practice pentru invatarea modului de comportare la cutremur . Salvatorii ieseni invita toti cetatenii judetului Iasi sa participe, in data de 04 martie, indiferent de locul unde se afla, la un exercitiu si sa se comporte, timp de cateva secunde, ca in situatia in care s-ar produce un seism major”, anunta ISU Iasi.

Reguli esentiale in caz de cutremur:

1. Identifica cel mai sigur loc unde te poti adaposti (ex.: pe hol sub o grinda sau sub o piesa mai rezistenta de mobilier, cat mai departe de obiecte care te pot rani: mobile suprapuse, ferestre, vitrine, lampi, etc.)

2. Discuta cu familia si stabiliti cum veti proceda.

3. Identifica modalitatea de a inchide alimentarea cu gaz si energie electrica.

4. Adaposteste-te in locul stabilit pe timpul cutremurului (Jos! Protejeaza-te!Tine-te!)

5. Utilizarea liftului ori a scarilor reprezinta un real pericol, putand conduce la accidente grave, nedorite ( deplasarile pe timpul seismului va pot dezechilibra).

6. Dupa cutremur acorda primul ajutor celor afectati si opreste alimentarea cu gaz si energie electrica.

7. Asigura-te ca puteti parasi locuinta in siguranta!

In lipsa unor astfel de posibilitati va puteti proteja stand la podea langa un perete solid, pe genunchi si coate, cu fata in jos, iar cu palmele impreunate va veti proteja capul, ceafa, iar cu antebratele pe lateral capul.

Daca un cutremur va surprinde intr-un loc public, aglomerat, nu fugiti spre iesiri, aglomeratia si panica pot provoca accidentari grave.

Foto: libertatea.ro

     
Tag-uri: cutremur, ISU, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Lisa,  20.02.2023 20:15

In recent years, the world of technology has seen a drastic change. Gone are the days of using archaic methods to communicate or store information. With advances in technology, people can now do things that they never thought possible.bbq wedding catering

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii