ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-01-2015, ora 09:34

IPJ Iasi lanseaza colectia de ghiduri de prevenire „Un om prevenit este un om salvat”

Articol de Madalina Irimia
In cadrul parteneriatului de la nivelul judetului Iasi dintre Inspectoratul de Politie Judetean Iasi si Consiliul Judetean Iasi – Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Iasi la finalul anului 2014 a fost derulat proiectul GHIDURI DE BUZUNAR PENTRU SIGURANTA PERSONALA.


Scopul acestui proiect il reprezinta cresterea gradului de informare a populatiei judetului Iasi cu privire la minimele masuri de precautie care trebuie adoptate pentru a nu deveni victima unui infractor, precum si la efectele nefaste ale consumului de alcool si droguri.”, mentioneaza reprezentantii IPJ Iasi.
Proiectul a fost promovat catre Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Iasi si a beneficiat de un buget de 10.000 lei, alocat de Consiliul Judetean Iasi pentru editarea unor materiale de informare specifice.
In cadrul proiectului, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au realizat 4 ghiduri cu tematica preventiva, adresate grupurilor tinta identificate, ce au fost tiparite intr-un tiraj de 25.000 bucati. Tematica: consum de alcool si droguri, prevenire furturi/siguranta personala, prevenire furturi din buzunare, prevenire inselaciuni.
Materialele fac parte din colectia de ghiduri “UN OM PREVENIT ESTE
UN OM SALVAT“, realizata de Biroul de Analiza si Prevenire a Criminali tatii si vor fi folosite in anul 2015, in cadrul activitatilor de informare
realizate de politistii de prevenire si ordine publica, in mediul scolar sau prin organizarea de intalniri interactive cu populatia.
Partener in cadrul acestui demers preventiv este Corpul National al Politistilor – Consiliul Teritorial Iasi.
Pentru diseminarea cat mai eficienta a mesajelor preventive, in urmatoarele saptamani, politistii de prevenire vor prezenta continutul acestor ghiduri si prin intermediul unor materiale documentare ce vor fi transmise catre presa locala.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii