ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-08-2013, ora 10:40

Hoti prinsi dupa ce au furat dintr-o locuinta. Vezi recomandarile politistilor ieseni

Articol de Cristian Amariei

Pe data de 7 august, politistii au fost anuntati de catre o femeie de 36 ani, din comuna Popricani, judetul Iasi, despre faptul ca in perioada iulie - august 2013, cand nu se afla acasa, persoane necunoscute, i-au furat dintr-o anexa a locuintei bunuri in valoare de 500 lei.

In urma investigatiilor si cercetarilor efectuate de politisti au fost identificati suspectii comiterii furtului, P. Marian, de 29 ani, din comuna Roscani, judetul Iasi, si E. Mihai, de 20 ani, din comuna Popricani, judetul Iasi. Pe timpul cercetarilor bunurile au fost recuperate in totalitate si restituite partii vatamate. Pe numele barbatilor se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, iar la finalizarea acestora se vor dispune masurile legale”, anunta IPJ Iasi.

Recomandari prevenire furturi din case in constructie sau de vacanta

Politia atrage atentia proprietarilor de case de vacanta sau case aflate in constructie ca acestea pot deveni tinta hotilor daca nu sunt protejate in mod corespunzator impotriva efractiei.

Recomandam celor care detin astfel de proprietati sa se asigure ca nu sunt vulnerabile in fata actiunii infractorilor, adoptand urmatoarele masuri de prevenire a furturilor:

- Montati sisteme performante de inchidere a usilor si geamurilor iar, acolo unde este cazul, montati chiar si grilaje metalice. Sistemele de alarma pot fi de asemenea eficiente daca locuinta de vacanta se afla in apropierea altor imobile locuite.

- Nu depozitati bunuri de valoare, materiale de constructii, unelte sau alte obiecte tentante pentru infractori, in spatii care nu prezinta siguranta, mai ales daca acestea se afla in zone izolate (cum este cazul multora dintre casele de vacanta din zonele turistice montane).

- Indiferent unde se afla casa de vacanta, in perioada in care nu locuiti acolo, creati posibilitatea verificarii sau supravegherii acesteia de catre o persoana de incredere, din apropierea proprietatii dumneavoastra. Solicitati acestei persoane discretie in privinta perioadelor in care va vizitati proprietatea; multi infractori specializati in furturi din locuinte culeg mai intai informatii despre programul proprietarilor.

- Daca aveti o casa in constructie, angajati o persoana care sa asigure paza proprietatii, mai ales pe timpul noptii. Va poate costa mai putin decat valoarea materialelor furate.

Foto: tmpress.ro

     
Tag-uri: hoti, furt, locuinta, Iasi, IPJ
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii