A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866394.8801.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Grupare specializata in trafic de persoane, destructurata de procurorii D.I.I.C.O.T.
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-12-2012, ora 16:40

Grupare specializata in trafic de persoane, destructurata de procurorii D.I.I.C.O.T.

Articol de Alexandra Stefanescu

11 persoane sunt suspectate de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. ca au obligat mai multe tinere, printre care si minore, sa se prostitueze.

La data de 17 decembrie,politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi si procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial lasi, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiterilor D.G.I.P.I., au efectuat sapte perchezitii in municipiul Iasi, pentru destructurarea unui grup infractional care avea preocupari pe linia traficului de persoane (minore si majore), in scopul exploatarii sexuale pe raza municipiului Iasi.

Din cercetarile efectuate a reiesit ca, in perioada 2011 – 2012, suspectii au exploatat, prin obligarea la practicarea prostitutiei, 10 tinere minore si majore, cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani.

Membrii gruparii au inchiriat mai multe apartamente in municipiului lasi, unde erau duse victimele si obligate sa practice prostitutia. Sumele de bani incasate de acestea erau luate de suspecti, care gaseau clientii prin publicarea de anunturi la rubrica matrimoniale in mai multe cotidiene locale.

Suspectii s-au folosit in permanenta de mentinerea intr-o stare de dependenta a victimelor, apropiata starii de sclavie, folosind metode brutale (violenta fizica sau psihica), cat si de exploatare a vulnerabilitatilor victimelor (stare materiala precara, provenienta din familii dezorganizate sau din mediul institutional, nivel redus de instruire, lipsa de suport din partea familiei sau rudelor, sau minoritatea victimelor).

Unele victime au fost supuse violentei fizice pentru numarul redus de clienti, iar altele au fost private de hrana. Totodata, suspectii supravegheau permanent victimele. Acestora li s-a interzis parasirea imobilelor, utilizarea in scopuri personale a telefoanelor mobile sau pastrarea legaturii cu membrii familiei sau prietenii.

Fata de 11 suspecti s-a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.

In urma probatoriului administrat in cauza, ieri, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial lasi au dispus retinerea pentru 24 de ore a patru dintre suspecti, dupa care, in cursul zilei de astazi, instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile.

Cercetarile continua in vederea probarii intregii activitati infractionale a suspectilor”, informeaza IPJ Iasi.

Foto: ziaruloval.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii