ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-12-2015, ora 09:10

Grupare specializata in trafic de minori si proxenetism, destructurata de politistii ieseni

Articol de Cristian Amariei
Politistii din cadrul B.C.C.O.Iasi si procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infractionala specializata in trafic de minori si proxenetism. 4 persoane au fost arestate preventiv.

La data de 15 decembrie a.c., politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi si procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi au efectuat 9 perchezitii domiciliare, in judetul Iasi, la membrii unei grupari infractionale specializate in trafic de minori si proxenetism.

Din cercetari a rezultat, ca in perioada martie - decembrie a.c., cei 11 membri ai gruparii infractionale ar fi racolat si exploatat sexual peste 20 de minore, cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani.

Potrivit IPJ Iasi, „in fapt, victimele provenite din familii dezorganizate sau cu o situatie materiala precara ar fi fost obligate, prin constrangere sau abuz de autoritate sa practice prostitutia, fiind plasate in diferite apartamente inchiriate din municipiul Iasi.”

In urma perchezitiilor, au fost ridicate pentru cercetari 1.300 de lei,un laptop, 10 telefoane mobile, 17 cartele SIM, un pistol airsoft, documente si inscrisuri cu valoare probatorie.

Au fost conduse la audieri 9 persoane, patru dintre acestea fiind arestate preventiv, iar doua fiind cercetate sub control judiciar.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane.

Politistii continua cercetarile, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii