A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832412.8153.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Grupare specializata in contrabanda cu produse accizabile, destructurata de politistii ieseni si procuroii DIICOT
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-03-2016, ora 09:35

Grupare specializata in contrabanda cu produse accizabile, destructurata de politistii ieseni si procuroii DIICOT

Articol de Cristian Amariei
Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Iasi si procurorii DIICOT au ridicat de la membrii unei grupari infractionale specializata in contrabanda cu produse accizabile 5,2 tone de alcool de contrabanda, peste 3.200.000 de tigarete provenite din Ucraina, 300.000 de lei si 1,5 kg. de bijuterii din aur.

La data de 18 martie a.c., politistii din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt si Hunedoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- S.T. Iasi, au efectuat 43 de perchezitii, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializata in contrabanda cu produse accizabile.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate 5,2 tone de alcool de contrabanda, peste 3.200.000 de tigarete provenite din Ucraina, 300.000 de lei si 1,5 kg. de bijuterii din aur.

Din cercetari a reiesit ca, 13 persoane ar fi fost organizate intr-o grupare infractionala, condusa de 2 lideri, comercializand, pe raza judetelor Neamt si Iasi, tigarete provenite din contrabanda, din Republica Moldova si Ucraina.

Astfel, unul dintre lideri s-ar fi ocupat in special de contrafacerea tigaretelor in fabrici clandestine ori de introducerea ilegala a acestora din Republica Moldova si Ucraina si le-ar fi comercializat catre alti intermediari.

Cel de-al doilea lider ar fi fost responsabil de preluarea tigaretelor si recomercializarea acestora, in regim en-gross, catre alti intermediari de pe raza judetelor Iasi, Neamt, Bacau si alte judete.

De asemenea, ceilalti membri s-ar fi ocupat cu transportul, depozitarea si comercializarea tigaretelor procurate de cei doi lideri, toate cu scopul obtinerii unor venituri injuste pentru sine sau grupare, aducand astfel grave prejudicii bugetului de stat.

Persoanele in cauza urmeaza a fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Iasi.

La activitati au participat si politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi si jandarmi de la Brigada Mobila de Jandarmi Bacau.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii