ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-04-2012, ora 12:41

Google il omagiaza pe Gideon Sundback, inventatorul fermoarului modern

Articol de Alexandra Stefanescu

Google si-a modificat, marti, logoul pentru a-l omagia pe Gideon Sundback, la implinirea a 132 de ani de la nasterea inginerului suedez, inventatorul fermoarului, un dispozitiv care a revolutionat industria modei.

Noul logo al Google, care este dedicat lui Gideon Sundback, infatiseaza un fermoar interactiv, plasat pe verticala in centrul literelor Google, care par brodate cu ata de culori diferite.

Gideon Sundback (Otto Fredrik Gideon Sundback) s-a nascut pe 24 aprilie 1880, la o ferma din Suedia. El a fost fiul lui Jonas Otto Magnusson Sundback, un fermier prosper, si al sotiei sale, Kristina Karolina Klasdotter. Dupa ce si-a facut studiile in Suedia, Gideon Sundback s-a mutat in Germania, unde a studiat la scoala politehnica din Bingen am Rhein, iar in 1903 a sustinut examenul de absolvire, devenind inginer. Doi ani mai tarziu, in 1905, a emigrat in Statele Unite ale Americii, unde, initial, a lucrat pentru o companie care proiecta dispozitive de fixare, iar ulterior a devenit angajat al Universal Fastener Company din Hoboken, New Jersey. In 1909, Sundback s-a casatorit cu Elvira Aronson. Ulterior, Sundback a fost promovat pe pozitia de designer sef la Universal Fastener.

Sursa: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii