A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866235.9629.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Gheorghe Nichita: Echipele de deszapezire vor actiona toata noapte la capacitate maxima
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-01-2014, ora 16:52

Gheorghe Nichita: Echipele de deszapezire vor actiona toata noapte la capacitate maxima

Articol de Alexandra Stefanescu

Primarul Gheorghe Nichita, in calitatea sa de presedinte al Comandamentului Local pentru Situatii de Urgenta, a convocat in aceasta dupa-amiaza toti factorii responsabili din cadrul municipalitatii implicate in activitatea de deszapezire. Avand in vedere ninsoarea abundenta de la aceasta ora din Iasi, dar si avertizarile meteo care vor intra in vigoare incepand cu ziua de miercuri, edilul-sef a dispus ca toate utilajele din parcul auto al S.C. Citadin S.A, S.C.

Salubris S.A. S.C. Servicii Publice Municipale S.A. si RATP sa opereze la capacitate maxima. S-a cerut foarte clar sa fie acoperite toate cele zece trasee de pe raza municipiului. De asemenea, s-a decis ca frecventa utilajelor care opereaza pe raza municipiului Iasi sa fie intensificata, in functie de cantitatea de precipitatii. Se au in vedere in special marile bulevarde, dar mai ales caile de acces catre spitale si alte unitati de interes major, insclusiv scolile, chiar daca in acest moment cursurile au fost suspendate.

Situatia din teren este satisfacatoare, dar mi-as fi dorit ca responsabilii din cadrul Comandamentului sa fi fost mult mai vigilenti si activitatea de deszapezire sa fi fost mult mai intensa. Spre exemplu, ar fi fost foarte bine daca s-ar fi demarat inca de ieri activitatea de transportare a zapezii din oras spre zona C.A. Rosetti sau ca utilajele sa fi intrat deja in cartiere inca de sambata noaptea. Am spus raspicat ca cine nu-si va face treaba, va fi demis imediat. Nu accept nicio greseala, nu vreau nicio sincopa in aceasta activitate”, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

In aceasta noapte, toate utilajele vor fi la strada, pentru a opera in special in zonele de acces la spitale, unitati de invatamant (crese, gradinite, scoli, licee, universitati), precum si pe arterele unde circula mijloacele de transport in comun (tramvaie, autobuze, microbuze). Responsabilii de la RATP vor avea angajati pe teren care vor interveni la deblocarea macazelor ori de cate ori este nevoie.

Din aceasta dupa-amiaza, utilajele municipalitatii vor intra si in cartiere, iar activitatea de transport zapada in zona C. A. Rosetti va demara din aceasta noapte.

La comandamentul de iarna din aceasta dupa-amiaza au fost convocati si reprezentantii Politiei Rutiere, care isi ofera sprijinul pentru a dirija circulatia in zonele algomerate din oras. Se are in vedere in special zona Bucium si zona Nicolina (zona de santier Axa Sud). De mentionat ca s-a decis ca activitatea de deszapezire sa nu afecteze zonele de santier aferente lucrarilor la calea de rulare de tramvaie, iar zapada sa nu fie depozitata in zonele de santier.

Municipalitatea face apel la toti proprietarii de autovehicule care detin imobile cu curte, sa si le parcheze inafara carosabilului, pentru ca utilajele Citadin si Salubris sa poata opera si in zonele respective. De asemenea, toti conducatorii auto sa faca tot posibilul ca, prin parcarea autovehiculului, sa nu incurce utilajele care opereaza pe strazile din Iasi. In aceeasi ordine de idei, toti proprietarii au obligatia, conform legii, sa-si curete de zapada trotuarul afererent proprietatii, fie ca sunt curti, imobile, societati comerciale sau asociatii de proprietari. Pana in acest moment, inspectorii Corpului de Control au emis deja 80 de somatii, iar politistii locali 200 de somatii, atat persoane fizice, cat si persoane juridice. De asemenea, municipalitatea face un apel catre toti conducatorii de taxi care sunt la strada in acest moment ca, atunci cand sunt solicitati, sa elibereze refugiile si statiile de taxi pentru a nu incurca utilajele care deszapezesc in zona respectiva.

Am cerut clar eficienta maxima, iar raportarea sa se faca din doua in doua ore. Am dispus ca toti responsabilii sa fie pe teren, pentru a face evaluari corecte si sa intervina punctual acolo unde apar disfunctionalitati. Vreau ca toti sa-si faca treaba si, in ciuda ninsorii abundente, in Iasi sa se circule atat pe strazile principale, cat si pe cele secundare, inclusiv in cartiere”, a conchis primarul Nichita.

Foto: romanialibera.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  19.06.2017 22:57

wh0cd664265 köpa levitra get more information

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii