ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-02-2014, ora 15:14

Garda de Mediu Iasi colecteaza deseuri electrice cu Patrula de Reciclare!

Articol de Alexandra Stefanescu

Garda de Mediu - Comisariatul judetean Iasi caseaza deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) pentru a sustine misiunea ecologica a elevilor si profesorilor inscrisi in programul national de educatie de mediu Patrula de Reciclare, care promoveaza obiceiul colectarii selective a DEEE.

In calitate de partener local al programului, Garda de Mediu raspunde prin acest gest concret apelului Patrulei judetene de Reciclare: ”Ne straduim sa ajutam oamenii sa inteleaga cat de important este sa colecteze selectiv si sa trimita la reciclare deseurile de echipamente electrice si electronice. Anul acesta ne-am propus un obiectiv ambitios. Vrem sa il convingem pe fiecare locuitor al judetului sa colecteze macar 50 de grame de astfel de deseuri, pana la 15 mai 2014. Avem nevoie de sustinatori!”

Firmele si institutiile locale pot sa devina Suporteri ai Patrulei si sa contribuie la succesul copiilor programand casarea gratuita a DEEE la telverde 0800 444 800 sau 0741 22.77.29 sau la sustinepatrula@rorec.org

Statutul de partener al Patrulei de Reciclare inseamna o responsabilitate dar si o satisfactie. Constatam cu bucurie ca sprijinul nostru le da incredere tinerilor in propriile forte, le arata ca ne pasa de valorile in care ei cred. Am incurajat in mai multe randuri societatea civila sa ni se alature in efortul de a veghea la aplicarea standardelor de mediu, de a informa publicul si de a contribui la reducerea efectelor poluarii asupra naturii. Iata, acesti copii si profesori dau un exemplu de implicare. Merita sa ii sprijinim cu totii, mai ales institutiile si firmele locale, adica cei care putem trimite la reciclare cantitati importante de DEEE. Crestem astfel sansele tuturor patrulelor din judetul nostru sa castige premiul national: Ziua Patrulei de Reciclare, o zi de evenimente speciale dedicata lor si noua, celor care le suntem alaturi” declara domnul Catalin Beleca, Comisar Sef al Garzii de Mediu din Iasi.

De fiecare data cand reusesc sa contribuie la colectarea unei cantitati mari de deseuri electrice copiii si profesorii isi continua cu si mai mult entuziasm activitatea de voluntari pentru cauza mediului inconjurator. Cea mai puternica motivatie pentru ei este sa simta ca au sensibilizat oamenii cu mesajul lor si ca i-au convins sa se debaraseze responsabil de aceste deseuri, trimitandu-le la reciclare. Multumim Garzii de Mediu Iasi pentru ca preda cu regularitate DEEE in contul Patrulei si ofera un exemplu remarcabil a ce inseamna sa faci din colectare un obicei.” spune Alexandra Arnautu, managerul proiectului din partea Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec.

Iasi se afla in topul primelor 10 judete care au colectat cele mai mari cantitati de DEEE la editia precedenta a programului si printre judetele cu cele mai multe unitati de invatamant inscrise la editia curenta. Fiecare kg de deseuri electrice predat la reciclare de catre cetateni, companiile si institutiile locale creste sansele copiilor si profesorilor din patrula ieseana sa devina premianti la nivel national.

Foto: ps2.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii