ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-01-2013, ora 13:56

Gala Uniter va fi organizata in acest an la Iasi

Articol de Diana Dumitriu

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei si Ion Caramitru, presedintele UNITER au anuntat azi ca Iasiul va fi gazda Galei UNITER. Astfel, cea de-a XXI-a editie a Galei UNITER va fi organizata in luna mai, la Teatrul National Vasile Alecsandri, din Iasi, eveniment la care vor fi prezenti si reprezentanti ai unor case regale din Europa.

Cristian Adomnitei a declarat presei ca evenimentul care se va desfasura incepand de pe 13 mai, la Teatrul National ”Vasile Alecsandri”. Toto el spune ca institutia pe care o reprezinta va suporta cheltuieli in valoare de aproximativ 180.000 de lei din suma totala de 911.770 lei care reprezinta cheltuiele pentru organizarea acestui festival artistic.

Pentru noi este o onoare si o mandrie sa organizam Gala Uniter tocmai in perioada in care Iasiul este in floare. Este un prim test pentru noul director al Muzeului Literaturii Romane, Dan Lungu (managerul de proiect-n.r) de a organiza ”Oscarul” romanesc, Gala Uniter. Consiliul Judetean va contribui cu 180.000 de lei pentru organizarea Galei. Speram ca initiativei noastre sa ni se alature si alte institutii si investitori privati din judet”, a spus presedintele Consiliului Judetean Iasi.

.Prezent la conferinta de presa, Ion Caramitru a declarat ca aceasta este pentru a doua oara cand Gala UNITER se desfasoara inafara Bucurestiului, prima oara fiind la Sibiu, in 2007, cand orasul a fost declarat Capitala Culturala Europeana.

Aveam de mai de mult aceasta intentie de a organiza la Iasi Gala UNITER. Sunt convins ca sala Teatrului National Iasi va fi plina pe timpul festivalului. Nu cred ca exista, la aceasta ora, un spatiu mai frumos decat Teatrul National din Iasi. Am gasit in domnul Adomnitei nu doar un partener dar si un entuziast sustinator al culturii iesene”, a spus Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, care totodata este si presedintele UNITER.

Cei doi cred ca Iasiul va avea de castigat atat inaintea cat si dupa organizarea Galei, mai ales din punct de vedere al turismului intrucat la un astfel de eveniment participa sute de oameni de cultura din tara si strainatate.

Foto: culturainiasi.ro

     
Tag-uri: premii, Uniter, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii