ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-03-2013, ora 14:36

Fundatia ERSTE si HUB Vienna invita studentii din Iasi sa se inscrie cu idei de antreprenoriat social

Articol de Alexandra Stefanescu

Social Impact Award da startul unei noi competitii de idei de antreprenoriat social adresata tuturor studentilor din Romania. Scopul proiectului este de a incuraja tinerii sa se implice si sa dezvolte proiecte sau chiar organizatii care, dincolo de obtinerea unui profit, au in vedere impactul pozitiv pentru societate.

Initiativa se desfasoara anul acesta in patru tari europene, Austria, Cehia, Romania si Slovacia, iar partenerul principal este Fundatia ERSTE.

Sub sloganul “Push the button, change the world!”, competitia ofera studentilor resurse financiare, oportunitatea de a participa la workshop-uri tematice si suport pentru implementarea ulterioara a ideilor propuse. De la reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, dezvoltare comunitara, pana la tehnologii de informare si de comunicare, drepturile omului, egalitatea de sanse, studentii, organizati in echipe de maxim cinci persoane, isi pot alege orice tema pentru a dezvolta o idee de afacere sociala, atata timp cat ea este relevanta pentru comunitatea in care se doreste implementarea.

Dincolo de premiile pentru castigatorii din Romania in valoare totala de 6000 Euro, Social Impact Award ofera tuturor studentilor sansa de a participa la seminarii de informare sustinute de experti in domeniu. Atelierele tematice vor avea loc in Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, iar participarea este gratuita.

La Iasi workshop-ul are loc in data de 12 martie, in intervalul orar 10:00 - 20:00, la Carturesti Iasi - Iulius Mall (Str. Tudor Vladimirescu nr.2).

In cadrul seminarului de o zi, facilitatori cu experienta vor oferi studentilor acces la informatii din domeniu, suport, feedback, dar si inspiratie, prin prezentarea unor modele de afaceri sociale. Seminariile vor include informatii despre antreprenoriatul social, notiuni elementare de planificare a afacerii si strategii de sustenabilitate precum si un atelier creativ de “Idea Generation” (Generare de Idei). Totodata, studentii vor invata nu doar sa isi transforme ideea intr-o afacere sociala sustenabila, ci si cum sa isi transmita convingator mesajul catre finantatori, parteneri sau viitori clienti.

Informatii detaliate despre inscriere, programul atelierelor tematice precum si criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competitiei: http://socialimpactaward.ro.

Data limita pentru inscrieri este 4 aprilie 2013.

Proiectele inscrise in competitie vor fi evaluate de un juriu multidisciplinar cu experienta in diverse domenii de activitate, dar cu interese comune in zona de antreprenoriat social: Bogdan Braicu - Managing Director Organizatia Umanitara Concordia, Ciprian Stanescu - Coordinator of the Leadership Programs Department, Aspen Institute Romania, Cosmin Alexandru - Managing Partner, B&P Brandivia, Cristian Lupsa – Editor, Decat o Revista, Diana Certan - Chief Operation Officer and Board Member, New Horizons Foundation, Dragos Nicolaescu – specialist in coaching, consultant de business pentru start-up-uri vocationale, Karl Heinz Fellinger - CFO and CRO of goodbee Credit IFN, Vlad Craioveanu - co-founder roPot, Zoltan Bereczki - Enterprise Development Manager, NESsT Romania.

Premii:

Castigatorii din Romania vor primi trei premii in valoare totala de 6000 euro (3 x 2000 euro), dupa cum urmeaza:

- 2 premiii in urma evaluarii juriului

- 1 premiu de popularitate pe baza votului online din perioada 22 aprilie 2013 – 12 mai 2013.

In afara premiilor in bani, reprezentantii proiectelor castigatoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internationale si vor beneficia de un abonament nelimitat la The HUB Bucharest in perioada iulie - septembrie 2013.

Fundatia ERSTE sprijina Social Impact Award cu convingerea ca antreprenoriatul social poate fi o solutie eficienta pentru rezolvarea multor probleme existente in societatea zilelor noastre. Speram sa-i incurajam si sa-i provocam pe tinerii din Romania, care cu siguranta ne vor surprinde, ca si anul trecut, prin creativitatea si originalitatea ideilor propuse. Suntem siguri ca proiectele inscrise vor deveni intreprinderi sociale de succes!” - a declarat Franz Karl Prüller, membru al Consiliului de Conducere si Directorul Programului de Dezvoltare Sociala al Fundatiei ERSTE.

La competitia de anul trecut au fost doua proiecte castigatoare din Romania: Upside Down si Sezatoarea.Upside Down este un proiect de mediu ce are la baza conceptul de reciclare a unor materiale ce altfel s-ar transforma in deseuri. Astfel iau nastere portofele din cutii de lapte, genti de dama din anvelope auto si multe altele. Sezatoarea doreste sa ii reconecteze pe locuitorii oraselor la traditiile populare prin organizarea de sezatori. Astfel de evenimente pot reprezenta si o sursa suplimentara de venit pentru membrii comunitatilor rurale.

Calendar Social Impact Award (SIA) 2013:

6 martie – Lansare Social Impact Award 2013 & Deschiderea aplicatiilor la HUB Bucharest

11 - 19 martie – patru seminarii de o zi in Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara

4 aprilie – Data limita pentru inscrieri

22 aprilie - 12 mai – Online Community Voting

13 mai – Ceremonia de premiere la HUB Bucharest

iunie – Vision Workshop in Viena, Austria, pentru castigatorii din cele patru tari

octombrie – SIA Summit in Viena, Austria, pentru castigatorii din cele patru tari

Despre competitie

Competitia a fost lansata in 2009 in Austria de catre Institutul de Antreprenoriat Social si Inovatie al Facultatii de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor din Viena. In fiecare tara proiectul este implementat de catre o organizatie ce activeaza in domeniul antreprenoriatului social: HUB Vienna Incubation in Austria si in Romania, HUB Prague in Cehia si Rozbehni sa! in Slovacia.

Mai multe detalii despre competitie gasiti pe site-ul dedicat sau in clipul urmator: http://socialimpactaward.net/what-is-the-social-impact-award/#video

Foto: bucharest.the-hub.net

     
Tag-uri: fundatie, studenti, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii