ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-01-2016, ora 10:14

Fostul sofer al lui Gheorghe Nichita, condamnat la inchisoare cu suspendare

Articol de Cristian Amariei
Eugen Chisca, fostul sofer al primarului suspendat din Iasi, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare si munca in folosul comunitatii, in dosarul care priveste urmarirea Adinei Samson, amanta lui Gheorghe Nichita.

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au admis, marti, acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat intre Eugen Chisca, fostul sofer personal al primarului Gheorghe Nichita, si procurorii de la DNA. Chisca a acceptat de buna voie sa colaboreze cu procurorii, ajutandu-i sa afle detalii importante despre activitatea infractionala a primarului Gheorghe Nichita, potrivit evz.ro. in urma acestei intelegeri, Eugen Chirsca a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.

"Admite acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat in dosarul penal nr. 959/P/2015 intre procurorul din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie –Sectia de Combatere a Coruptiei si inculpatul Chisca Costica Eugen, pentru savarsirea infractiunii de instigare la folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii", se arata in decizia judecatorilor de la Tribunalul.

De asemenea, instanta l-a obligat sa munceasca timp de 60 de zile in folosul comunitatii, la o societate din subordinea Primariei Iasi.

Pe data de 25 februarie 2015, Nichita a vrut sa afle cu cine a vorbit la telefon amanta lui, Adina Samson, astfel ca l-a pus sa rezolve aceasta problema pe fostul lui sofer, Eugen Chisca.

"La data de 25 februarie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe l-a determinat pe inculpatul Chisca Costica Eugen sa obtina desfasuratorul (lista) convorbirilor telefonice initiate in ziua respectiva de aceeasi persoana supravegheata. In continuare, inculpatul Chisca Costica Eugen l-a determinat la randul sau, pe inculpatul Curalariu Calin-Mihai, angajat al unei companii de telefonie mobila, sa obtina aceste date nedestinate publicitatii care, ulterior, au ajuns in posesia inculpatului Nichita Gheorghe, acesta din urma obtinand astfel un folos nepatrimonial necuvenit", au mentionat oamenii legii.

Sursa: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii