A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819603.7608.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fostul comandant al Garnizoanei Iasi va ajuta la reformarea Politiei Locale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-03-2016, ora 10:25

Fostul comandant al Garnizoanei Iasi va ajuta la reformarea Politiei Locale

Articol de Madalina Irimia
Generalul Vasile Roman, fostul comandant al Garnizoanei Iasi, este noul consilierul personal al primarului interimar Mihai Chirica. Generalul se va ocupa de problemele privind siguranta cetateanului si de relatia cu institutiile din Iasi care se ocupa cu securitatea si ordinea publica. O alta atributie a generalului Vasile Roman este cea de a ajuta la reorganizarea Politiei Locale.

Am promis ca vom reorganiza Politia Locala, o institutie foarte importanta, dar, din pacate, afectata de scandalurile pe care le stiti. Vrem sa aducem un plus de rigoare, de disciplina si de seriozitate in activitatea acesteia. Exista si oameni buni si seriosi acolo, dar poate ca a lipsit o viziune potrivita, o minte limpede care sa puna lucrurile in ordine. De aceea i-am propus domnului general sa devina consilierul meu personal in chestiuni care tin strict de siguranta si ordinea publica. Am incredere ca, prin formatia sa profesionala si prin caracterul sau, va aduce acel plus de onoare si demnitate de care Politia Locala are nevoie”, a afirmat primarul interimar Mihai Chirica.

Voi face o analiza, o strategie si, daca se poate, o simulare de asa natura incat sa avem certitudinea ca Politia Locala functioneaza dupa asteptarile cetateanului. Vor fi lucruri care se vor face si «vazand si facand», pentru ca cetateanul nu are rabdare sa astepte ca lucrurile sa fie facute dupa strategii. Voi propune o serie de modificari ale cadrului legal pentru ca, in prezent, de multe ori politistul local are responsabilitati, dar nu are autoritate. Un alt lucru priveste complementaritatea activitatilor Politiei Locale cu Politia Municipiului Iasi, pentru a nu face fiecare doua lucruri in acelasi timp si pe jumatate sau invers, sa avem doua institutii care fac acelasi lucru. Este o problema de colaborare interinstitutionala. A treia problema vizeaza relatia cu cetateanul. increderea nu trebuie sa fie doar a cetateanului in politist, ci si a politistului in cetatean. Sunt elemente biunivoce. Prin dialog si prin deschiderea fata de dorintele cetateanului cred ca se poate face acest lucru. I-am promis domnului primar ca vom face o diagnoza a organizatiei, sa vedem cum functioneaza organizatia, care este gradul de incredere a angajatilor in seful lor, care este gradul de responsabilitate a sefului in relatia cu subordonatii si, cel mai important, care este grija institutiei fata de oameni”, a afirmat Vasile Roman.

Vasile Roman a fost comandat al Brigazii 15 Mecanizate „Podu Inalt” in perioada 2010-2014. Pe parcursul anului 2005 a fost comandant al Batalionului 151 Infanterie „Razboieni”, prezent in operatia „Enduring Freedom VII” din Afganistan.

De-a lungul timpului Vasile Roman a obtinut mai multe distinctii: emblema „Onoarea Armatei Romaniei”, cu insemn de razboi, „Virtutea Militara” in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, emblema de Onoare a Statului Major General, emblema de Onoare a Statului Major al Fortelor Terestre, „The Army Achievement Medal” (Statele Unite ale Americii) etc.

Din 2011, Vasile Roman este doctor in domeniul stiinte Militare si Informatii (Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” din Bucuresti).
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii