A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1730818255.3047.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fonduri europene pentru doua monumente iesene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-11-2016, ora 11:24

Fonduri europene pentru doua monumente iesene

Articol de Madalina Irimia
Printre cele mai importante proiecte de hotarare aprobate de catre consilierii locali in sedinta extraordinara de marti, 15 noiembrie, se numara cel privind refunctionalizarea Baii Turcesti si cel privind consolidarea corpului A al Muzeului de Istorie Naturala.

Pentru cele doua obiective Primaria intentioneaza sa obtina fonduri europene, valoarea totala a proiectelor fiind de peste 35 milioane de lei.

„Dupa proiectul de reabilitare si refunctionalizare a Palatului Braunstein si de reabilitare a Manastirii Frumoasa, facem noi pasi in redarea in circuitul cultural si istoric a unor edificii emblematice ale orasului nostru. Este vorba de Baia Turceasca si de Muzeul de Istorie Naturala, ambele proiecte urmand sa fie depuse in aceasta luna pentru a obtine finantare prin Programul Operational Regional 2014 – 2020 – Prioritatea de Investitii 5.1. – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural. La fel ca in cazul Palatului Braunstein, ideea refunctionalizarii Baii Turcesti drept un Centru International de Arta Contemporana a aparut ca urmare a dezbaterilor publice si a numeroaselor intalniri cu oamenii de cultura din acest an. Documentatia aferenta proiectului de reabilitare a acestui obiectiv este deja finalizata. Pana la finalul acestei luni vom depune si proiectul de consolidare a corpului A a Muzeului de Istorie Naturala. In timpul efectuarii lucrarilor, exponatele vor fi mutate la Muzeul Municipal”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Baia Turceasca, viitor Centru International de Arta Contemporana

Baia Turceasca va fi recompartimentata astfel incat sa raspunda necesitatilor functiunilor propuse, printre acestea numarandu-se posibilitatea de a gazdui manifestari de tipul „performance”, cat si arta vizuala, arta de obiect. Se va pune accentul pe interactiunea artistilor cu publicul prin spatii in care acestia vor putea performa sau expune. Fostele vestiare ale Baii Turcesti vor deveni spatii tampon si vor permite primul contact al publicului cu evenimentele interioare prin intermediul unor prezentari media a istoricului artelor vizuale si artelor performative. Din fostele vestiare, publicul va putea ajunge la spatiile expozitionale (fotografie, pictura, sculptura, film) sau la zona teatrului contemporan.

Vor exista si dotari anexe, precum foaier, garderoba, cabine actori, circulatii, inclusiv lift pentru persoane cu dizabilitati. La demisol va fi organizata o zona de socializare intre artisti si public. Alte spatii ale monumentului istoric vor fi utilizate pentru proiectii video, cinema si teatru experimental.

Etajul va cuprinde ateliere deschise in care publicul va putea lua parte la evenimentele ce se organizeaza, o sala de tip workshop dans / teatru si o zona de mediateca in care vor putea fi vizionate evenimente artistice contemporane inregistrate. De asemenea, terenul din jurul imobilului va fi reamenajat inclusiv pentru viitoare spectacole in aer liber.

Valoarea totala a proiectului este de 22.043.189 lei, valoarea finantarii nerambursabile find de 21.600.385 lei. Perioada de implementare este estimata la 48 de luni, din care 36 de luni executia lucrarilor.

Muzeul de Istorie Naturala, redat circuitului cultural

Fosta Casa Roset va avea in continuare functiunea de muzeu cu 10 sali de expozitie (mamifere, colectii stiintifice, pasari, nevertebrate inferioare, nevertebrate si insecte, mineralogie – paleontologie si una cu caracter istoric intitulata „Alexandru Ioan Cuza”).

Valoarea totala a proiectului este de 13.421.675 lei, contributia Primariei fiind de 268.434 lei, adica 2% din valoarea eligibila a proiectului. Durata de implementare a proiectului este de 31 de luni, din care 24 de luni durata de executie a lucrarilor.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (5)  
Jasonicoca,  02.08.2017 02:22

alppfyea8j4mfsjoa9 baidu orjnu4fvxi9wfgksi6

   
johhnyFox,  13.07.2017 07:49

q2g9idwitlelighkju google google qyu7tbfmgthxtrn0wn

   
johhnyFox,  12.07.2017 04:49

q15btjpumtc06bid83 google google i6qg1f0ie558l32ngd

   
JerryKah,  03.07.2017 07:11

krfkmnrvytf2agg3go google google 9tgf83oznc3m2x4cpz

   
CharlesLof,  12.06.2017 12:19

wh0cd662753 dapoxetine without a prescription

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii