A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755478.2964.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Focuri de arma si peste 6.000 pachete tigari de contrabanda confiscate la frontiera
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-10-2013, ora 07:00

Focuri de arma si peste 6.000 pachete tigari de contrabanda confiscate la frontiera

Articol de Madalina Irimia

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti au depistat si retinut cinci cetateni romani care intentionau sa introduca in tara 125.000 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova, pe care le transportau cu o caruta.

Actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti – ITPF Iasi, in colaborare cu politisti de la Politia Stefanesti si Politia Romanesti, au declansat o ampla actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tutun in zona de competenta. Astfel, in data de 25 octombrie 2013, in jurul orei 18.30, o patrula formata din doi politisti de frontiera din cadrul SPF Romanesti a observat un atelaj hipo si patru persoane care se deplasau dinspre frontiera catre localitatea Damideni. Existand indicii ca persoanele respective sunt implicate in activitatea de contrabanda, s-a procedat la interceptarea lor, folosindu-se somatiile legale. Deoarece persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor prin voce, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare fiind trase opt focuri de arma in plan vertical, fara a rezulta victime sau pagube materiale. In urma actiunii, a fost retinuta o persoana de sex masculin, cetateanul roman Cornel C., in varsta de 23 ani, domiciliat pe raza judetului Botosani, care avea asupra sa un colet voluminos invelit in folie de polietilena de culoare neagra ce continea tigari, marca Plugarul. Totodata, lucratorii nostri au anuntat echipajele mixte din cadrul SPF Romanesti, Postului de Politie Romanesti si Politia orasului Stefanesti, care ajutati de cainele politistilor de frontiera, Nira, special antrenat pentru depistarea urmelor, au identificat si retinut, pe raza localitatii Damideni, celelalte trei persoane participante la activitatea infractionala cu atelajul hipo”, anunta IJPF Iasi.

In cadrul actiunii, au mai fost descoperite abandonate trei colete voluminoase, ce contineau tigari din acelasi lot.

In urma cercetarilor, s-a stabilit ca tigarile au fost trecute peste raul Prut, din R. Moldova, pe directia localitatii Damideni, de Daniel D., Ionut N., Cornel C. si Florin L., cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani, toti din judetul Botosani, cu ajutorul unei lansete si a unei franghii din nylon.

Activitatea de contrabanda a fost organizata de Daniel L, cetatean roman, in varsta de 25 ani, care avea rolul de a urmari activitatea politistilor de frontiera, in vederea asigurarii transportului de tigari cu atelajul hipo, pana in localitatea Damideni. In urma inventarierii continutului celor patru colete, s-a constatat ca acestea contin 6.250 pachete de tigari marca Plugarul cu timbru de acciza R.Moldova, in valoare totala de 56.181 lei. In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale”, anunta IJPF.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii