ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-10-2013, ora 15:00

Focuri de arma la malul Prutului pentru retinerea contrabandistilor de tigari (VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani au depistat si retinut patru cetateni romani care au incercat sa introduca in tara, peste raul Prut, 10.050 pachete de tigari de contrabanda, cu timbru de acciza R. Moldova.

In data de 18 octombrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani au organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona Liveni-Manoleasa. In jurul orelor 20.00, lucratorii nostri au observat patru persoane care transportau colete voluminoase de la malul raului Prut catre localitatea Liveni. Politistii de frontiera au efectuat somatie legala in vederea interceptarii celor patru persoane, insa acestea au abandonat coletele si au incercat sa fuga. Pentru retinerea lor, politistii de frontiera au folosit armanentul din dotare, fiind trase 11 focuri de arma in plan vertical, fara a rezulta victime sau pagube materiale. In apropierea persoanelor retinute au fost descoperite noua colete cu tigari invelite in folie de polietilena de culoare neagra, in care se aflau 10.050 pachete tigari, cu timbru acciza R. Moldova. Barbatii retinuti au fost identificati ca fiind cetatenii romani Andrei P., Andrei T. si Mihai A., in varsta de 25 de ani si Victor P., de 34 de ani, toti domiciliati in judetul Botosani.

In urma cercetarilor a rezultat faptul ca Victor P. a trecut raul Prut in R. Moldova cu o barca, a preluat cele 9 colete cu tigari de pe teritoriul R.Moldova, apoi s-a intors pe malul romanesc unde era asteptat de ceilalti trei cetateni romani. Impreuna cu acestia a preluat tigarile din barca,urmand a le transporta la domiciliul sau pentru a fi valorificate ulterior. Politistii de frontiera au intocmit pe numele celor patru barbati lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda si trecere ilegala, acestia fiind retinuti pentru 24 de ore. Intreaga cantitate de tigari in valoare de 90.340 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, cercetarile continuand in comun cu autoritatile de frontiera a R. Moldova pentru stabilirea intregii arii infractionale”, anunta IJPF.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii