ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-02-2013, ora 05:23

Foc de arma la frontiera pentru prinderea contrabandistilor de tigari (VIDEO+FOTO)

Articol de Alexandra Stefanescu

Politistii de frontiera botosaneni au intocmit dosar penal pentru contrabanda si evaziune fiscala, pe numele a doi cetateni romani, care transportau cu ajutorul a doi cai, peste 3.000 pachete tigari de contrabanda de la malul raului Prut catre interiorul tarii. Politistii au fost nevoiti sa traga un foc de arma in plan vertical pentru retinerea celor doi barbati.

Pe data de 1 februarie, in jurul orei 19.30, politistii de frontiera din cadrul SPF Romanesti, in cooperare cu politisti de frontiera de la STPF Botosani, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei si traficului ilegal cu tigarete, pe directia localitatii Damideni, in apropierea malului raului Prut, au observat doua persoane care transportau, cu ajutorul a doi cai, mai multe colete voluminoase. Lucratorii nostri au procedat imediat la interceptarea celor doi barbati, dar acestia nu s-au supus somatiilor verbale, incercand, favorizati de intuneric, sa fuga. Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare executand un foc de arma in plan vertical, cu respectarea procedurile legale in vigoare, fara a fi ranita nicio persoana. S-a reusit astfel retinerea si id entificarea fratilor Daniel si Catalin D., in varsta de 21 respectiv 31 de ani, domiciliati pe raza judetului Botosani. La fata locului politistii de frontiera au descoperit patru colete cu tigari si doi cai pe care cei doi intentionau sa-i foloseasca in activitatea de transport a coletelor”, informeaza IJPF.

In cele patru colete au fost descoperite 3000 pachete de tigari, marca Plugarul, de provenienta R. Moldova, in valoare totala de aproximativ 27.000 lei.

In urma verificarilor specifice efectuate si din declaratiile barbatilor, politistii de frontiera au stabilit faptul ca acestia au aruncat un fir de pescuit cu plumb de pe malul romanesc al raului Prut pe cel moldovenesc. De acesta au legat o funie si cele patru colete cu tigari, care astfel au fost trase pe malul romanesc.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele celor doi barbati dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, documentele urmand a fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani.

Totodata au fost anuntate autoritatile de frontiera ale R, Moldova pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii