ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-07-2015, ora 14:08

Finantare din partea Primariei Iasi pentru proiectele ONG

Articol de Madalina Irimia
Municipiul Iasi lanseaza programul anual de finantare nerambursabila destinat proiectelor de interes public local propuse de organizatiile neguvernamentale din municipiul Iasi.

Selectia proiectelor ONG –urilor iesene care vor primi finantare de la bugetul local se va face de catre Comisia de Relatii cu Societatea Civila si Evaluarea Proiectelor (C.R.S.C.E.P.), in conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general si cu prevederile Regulamentului de organizare si functionare a C.R.S.C.E.P..

Programul de selectie a proiectelor societatii civile pentru anul 2015 se va desfasura intr-o singura etapa corespunzatoare unui termen limita de depunere a proiectelor de catre solicitant, programat in data de 24 iulie a.c.. Perioada de evaluare a proiectelor va fi cuprinsa in perioada 25 – 31 iulie.

Suma alocata in 2015 de la bugetul local, pentru finantarea nerambursabila a proiectelor societatii civile este in valoare de 150.000 lei. Cuantumul contributiei de la bugetul local nu poate depasi 60% din valoarea totala a proiectului si, de asemenea, suma solicitata nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finantarii proiectelor sectorului ONG.

Domeniile prioritare de finantare sunt: social, tineret, educatie, cultura (cu exceptia proiectelor care vizeaza editarea si publicarea de carti, reviste sau alte publicatii, pentru care exista program special de finantare de la bugetul local), sanatate.

La selectia de proiecte pot participa organizatii neguvernamentale care au sediul in Iasi si care propun proiecte din domeniile prioritare de finantare, cu impact la nivelul comunitatii locale.
     
Tag-uri: iasi, primarie, finantare, ong
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii