A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727691572.183.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Filmul documentar artistic Calea eroilor - istoria unei capodopere, la Ateneul Tatarasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
10-10-2012, ora 12:08

Filmul documentar artistic Calea eroilor - istoria unei capodopere, la Ateneul Tatarasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Ateneul Tatarasi, in cadrul proiectului "Sarbatorile Iasului 2012", va invita joi, 11 octombrie, la ora 17.00, la vizionarea filmului documentar artistic „Calea eroilor - istoria unei capodopere”. Filmul este prezentat de scriitorul Liviu ANTONESEI cu participarea extraordinara a regizorului Horia MUNTENUS de la Cluj.

Acest documentar artistic urmareste firul istoriei Monumentului Memorial ”CALEA EROILOR”, realizat de Constantin Brancusi la Targu Jiu, o poveste care se deruleaza, spectacular si zbuciumat, de la primele ganduri si idei, pana in ziua de azi. Filmul intamplarilor si evenimentelor este ilustrat de o documentare temeinica, de o cercetare indelungata care aduce in prim plan marturii si documente inedite. Este o radiografie a atitudinilor, perceptiilor publice dar si a tratamentului (nemeritat) la care a fost supusa opera de-a lungul vremii.

In Coloana fara Sfarsit este cuprinsa si aceasta atitudine, aceasta hotarare a spiritului: de aceea i s-a dat omului Coloana vertebrala: sa isi tina spatele drept si fruntea in puterea cerului - Horia Muntenus

Despre Horia Muntenus sunt onorat sa va marturisesc faptul ca se afla sub vraja cerului strapuns de pasari, asa cum l-am cunoscut eu in timp ce lucra hipnotic la un alt film – ancheta atentatul criminal din 1996 savarsit asupra Coloanei Infinitului, si asupra celorlate opere de la Targu-Jiu lasate mostenire de Constantin Brancusi. Iar pasarile de-atunci, ca si in filmul de aici, il pofteau, cu seninatate, numai la zbor”, a precizat Alex Gregora.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii