A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727584106.3166.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Festivalul Martisorului, pe Strada Lapusneanu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-02-2013, ora 11:42

Festivalul Martisorului, pe Strada Lapusneanu

Articol de Alexandra Stefanescu

Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, Asociatia „Alexandru Lapusneanu” si Primaria Municipiului Iasi, in parteneriat cu Gradinita cu Program Prelungit nr. 13 Iasi, organizeaza in perioada 27 februarie-1 martie 2013 pe Strada Lapusneanu din Iasi cea de-a IX-a editie a Festivalului Martisorului. La editia din acest an, dedicata memoriei mesterilor populari Mihai Bulancea si Draga Popa, dar si a etnologului Vasile Munteanu, vor participa circa 40 de mesteri si creatori populari din 8 judete ale Romaniei si din Republica Moldova, care vor aduce la Iasi martisoare traditionale sau in spirit traditional.

Noutatea acestei editii este derularea unui original proiect educational, intitulat ,,De la mosii nostri noi am invatat”, al carui initiator este Gradinita cu Program Prelungit nr. 13 din Iasi, in cadrul acestuia urmand a fi implicate 15 gradinite din Municipiul Iasi si 5 din judetul Iasi. Concret, copiii, indrumati de cadrele didactice, precum si de parinti si bunici iubitori ai traditiilor, au confectionat martisoare, cele mai reusite urmand a fi expuse pe Strada Lapusneanu, in timp ce altele vor fi vandute la un stand special destinat derularii fazei finale a proiectului.

La aceasta editie, ca si la precedentele, se vor edita brosuri si pliante speciale, in care se vor regasi informatii privitoare la practici, credinte si cutume specifice sarbatorii Martisorului, precum si la timpul purtarii, cromatica sau modul in care se confectionau martisoarele pe vremuri.

Pe langa Expozitiile de martisoare ale mesterilor populari, Expozitia de martisoare a prescolarilor si Atelierele de pedagogie muzeala aplicata, care se vor derula zilnic intre orele 9.30 si 18.00, in programul Festivalului este inclus si colocviul cu tema „Martisorul predat copiilor nostri” (Muzeul Unirii, joi, 28 februarie, orele 11.00), la care sunt invitati etnologi, cadre didactice, parinti si bunici, ziaristi, mesteri populari s.a.

     
Tag-uri: festival, martisor, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii