ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-07-2012, ora 08:49

Femeia care in 2005 l-a ucis pe liderul Comunitatii din Taize, adusa in tara si internata la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Femeia care l-a ucis in 2005 pe parintele Roger, liderul spiritual al Comunitatii din Taize, Franta, se afla internata la Spitalul de Psihiatrie Grajduri din judetul Iasi, dupa ce, vineri seara, a fost adusa in Romania, ea stand in ultimii ani intr-un centru specializat francez.

Luminita Solcan, in varsta de 42 de ani, originara din Iasi, care l-a ucis in august 2005 pe preotul francez Roger, chiar in timpul slujbei, a fost adusa, vineri seara, in Romania, fiind preluata de politisti de pe Aeroportul Henri Coanda, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeia a fost transportata la Iasi, fiind internata in cursul noptii de vineri spre sambata la spitalul de psihiatrie din localitatea Grajduri, judetul Iasi.

In aceasta unitate sunt internate persoane care au savarsit fapte penale, dar nu au discernamant.

In 16 august 2005, fratele Roger, fondatorul comunitatii ecumenice din Taize, a fost ucis prin injunghiere de romanca Luminita Solcan. Incidentul s-a petrecut chiar in timpul slujbei, la care asistau peste doua mii de persoane.

Femeia l-a injunghiat pe preotul francez cu un cutit, acesta decedand in scurt timp. Luminita Solcan a fost imobilizata de martori si predata politiei. Declarata instabila psihic, ea a fost internata apoi in centrul specializat Chartreuse.

In martie 2011, potrivit postului de televiziune France 3, Luminita Solcan a fost injunghiata de vecina sa de camera, in incinta centrului Chartreuse, insa a scapat cu viata.

Ieseanca Luminita Solcan este absolventa a Facultatii de Electrotehnica din Iasi, vecinii sai din Iasi sustinand ca femeia era o fire retrasa si ca ar avea unele probleme de natura psihica.

Sursa: gandul.info

Foto: ziarelive.ro

     
Tag-uri: femeie, lider, Taize, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii