A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830360.0212.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fara pensionari la orele de varf in autobuzele si tramvaiele din Iasi. Cum argumenteaza alesii locali
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-08-2014, ora 10:35

Fara pensionari la orele de varf in autobuzele si tramvaiele din Iasi. Cum argumenteaza alesii locali

Articol de Cristian Amariei

Gratuit, dar nu si la orele de varf. Pensionarii din Iasi care vor sa calatoreasca in intervalul orar in care autobuzele sunt prea aglomerate ar putea fi obligati sa isi cumpere bilete. Acum, ei circula gratuit, indiferent de ora. Deocamdata este vorba doar despre o propunere a consilierilor locali, care va fi supusa dezbaterii publice luna viitoare.

Peste 30.000 de pensionari din Iasi circula gratuit cu mijloacele de transport in comun, in conditiile in care un abonament pe toate liniile costa 120 de lei. Regia de Transport, care are datorii de peste 186 de milioane de lei si tocmai a intrat in insolventa, primeste din partea primariei doar jumatate din costul unui astfel de abonament. Un grup de consilieri locali a venit cu o propunere care, spun ei, ar rezolva problema aglomeratiei din autobuze si tramvaie si ar creste si incasarile Regiei: sa se introduca o limitare de timp astfel incat abonamentele pensionarilor sa nu fie valabile toata ziua.

Mai exact, „in intervalele orare considerate varf de sarcina, ele sa nu fie valabile”, a spus la Digi24 consilierul local Marius Danga. Practic, „cetatenii care au aceste abonamente sa cumpere bilet daca insista sa mearga in acele intervale”, explica el. In plus, costul abonamentelor va creste cu 25%.

Cei care folosesc transportul in comun pentru a merge la serviciu sunt de acord cu ideea. „Este aglomerat, foarte aglomerat, mai ales in orele de varf circula mulți pensionari”, spune un salariat.

Desi consilierii nu au precizat care este intervalul exact in care pensionarii ar trebui sa plateasca bilet, cei vizati nici nu vor sa auda de asa ceva. „Pai dar sunt multi pensionari care merg si ajuta copiii. Se duce, ia copilul, il ia de la gradinita. Cum se poate asa ceva? Sau noi pensionarii nu mancam? Nu ne trebuie mancare? Cum sa ma duc la 1 sa fac piața? Nu-i normal asa ceva, nu sunt de acord. / Dimineața, cand este racoare, iese si batranul din casa sa-si cumpere si el o fructa, o paine. Cand sa iasa? In timpul zilei? Sa cada pe strada? Nu-i corect. Sa-si retraga parerile, ca-i mai bine. / Dupa o viața de munca poate meritam, macar atat sa ne lase”, spun pensionarii intervievati.

Consilierul local contracareaza: „Nu au de ce sa fie nemultumiti, pentru ca abonamentele sunt in continuare valabile. Vor trebui doar sa faca mici ajustari in comportamentele zilnice. Trebuie sa tina cont totusi ca in numele domniilor lor cineva plateste”, a spus Marius Danga.

Proiectul de hotarare de consiliu local va fi supus dezbaterii publice luna viitoare.

Sursa: digi24.ro

Foto: newbv.ro

     
Tag-uri: iasi, lege, pensionari, autobuz
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii