ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-03-2014, ora 12:56

FILIT, nominalizat la Premiile Radio Romania Cultural

Articol de Alexandra Stefanescu

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) a fost nominalizat la prestigioasele premii Radio Romania Cultural pentru 2013, la sectiunea „Proiecte culturale si festivaluri”. FILIT a primit recunoasterea alaturi de alte doua evenimente cu o lunga traditie: Astra Film Festival Sibiu, editia a XX-a, si SoNoRo Festival, editia a VIII-a.

Gala Premiilor Radio Romania Cultural, organizata pentru al XIV-lea an consecutiv, va avea loc la Teatrul Odeon din Bucuresti, pe 24 martie, cu Medeea Marinescu si Vlad Zamfirescu ca amfitrioni.

Este pentru prima oara in ultimii ani cand un eveniment cultural ce are loc in Iasi intra pe o lista selecta de nominalizari impreuna cu manifestari de amploare din Romania.

Pentru FILIT, nominalizarea reprezinta un moment de bucurie, la fel cum am primit cu bucurie toate reactiile entuziaste in urma desfasurarii primei editii, in toamna anului trecut. La fel, multi dintre specialistii consultati de revista Cultura au apreciat FILIT ca fiind evenimentul literar al anului trecut. Pregatirile pentru a doua editie a festivalului au inceput deja si vom fi in masura sa anuntam in curand cateva dintre noutatile pentru 2014”, a declarat Dan LUNGU, managerul FILIT si directorul Muzeului Literaturii Romane din Iasi.

Editia a II-a a FILIT va avea loc anul acesta intre 1-5 octombrie, va reuni peste 300 de invitati si va beneficia de sustinerea a numeroase institutii culturale internationale si nationale, o serie de parteneriate strategice fiind in curs de definitivare.

FILIT a reunit la Iasi in perioada 23-27 octombrie 2013 circa 200 de invitati din 17 tari, propunand pasionatilor de literatura din Iasi, dar si din regiune, peste 100 de evenimente. Publicul total atras inca de la prima editie a fost de aproximativ 26.000 de persoane, dintre care 16.000 la lecturile publice, intalnirile din licee si universitati sau „Serile FILIT”, alti 10.000 de vizitatori fiind raportati de catre Asociatia Editorilor din Romania, care a organizat in cadrul FILITsi pentru prima oara la Iasi Targul de Carte „Bookfest”.

La FILIT au fost acreditati 100 de jurnalisti ieseni, din Bucuresti, dar si din strainatate. Referinte despre festival au fost publicate in presa din Franta („Le Monde”), Germania („Deutschlandradio Kultur”, „Frankfurter Allgemeine Zeitung”), Italia, Bulgaria.

FILIT este un proiect anual realizat de Consiliul Judetean Iasi prin Muzeul Literaturii Romane Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii