A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866248.2981.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

FILIT 2014 obtine Patronajul Comisiei Europene in Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-04-2014, ora 15:41

FILIT 2014 obtine Patronajul Comisiei Europene in Romania

Articol de Alexandra Stefanescu

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) va avea loc in 2014 sub Patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Pe langa acordarea prestigiosului sau patronaj, Reprezentanta va participa in mod activ la programul FILIT prin organizarea in cadrul evenimentului a unui seminar dedicat temei subtitrarii. Acesta va fi realizat in colaborare cu Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi si Europe Direct si va fi finantat integral prin intermediul antenei Directiei Generale Traduceri la Bucuresti.

FILIT s-a bucurat inca de la prima sa editie de sprijinul Bancii Nationale a Romaniei, iar programul a fost conceput in stransa legatura cu partenerii institutionali din Bucuresti, Iasi, precum si internationali.

Asumarea FILIT de catre Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti nu doar ca ne onoreaza, dar semnifica in acelasi timp un certificat de calitate si o proba a dimensiunii europene a evenimentului. Miza noastra a fost de la bun inceput sa punem Iasiul cultural pe harta Europei. Iasiul merita sa fie gazda unui festival care sa se inscrie in galeria selecta a evenimentelor de top la nivel european si nu numai”, a declarat Dan Lungu, managerul FILIT si directorul Muzeului Literaturii Romane din Iasi.

Editia a II-a a FILIT va avea loc anul acesta intre 1-5 octombrie, va reuni peste 300 de invitati si va beneficia de sustinerea a numeroase institutii culturale internationale si nationale, o serie de parteneriate strategice fiind in curs de definitivare.

FILIT a reunit la Iasi in perioada 23-27 octombrie 2013 circa 200 de invitati din 17 tari, propunand pasionatilor de literatura din Iasi, dar si din regiune, peste 100 de evenimente. Publicul total atras inca de la prima editie a fost de aproximativ 26.000 de persoane, dintre care 16.000 la lecturile publice, intalnirile din licee si universitati sau „Serile FILIT”, alti 10.000 de vizitatori fiind raportati de catre Asociatia Editorilor din Romania, care a organizat in cadrul FILIT si pentru prima oara la Iasi Targul de Carte „Bookfest”.

La FILIT au fost acreditati 100 de jurnalisti ieseni, din Bucuresti, dar si din strainatate. Referinte despre festival au fost publicate in presa din Franta („Le Monde”), Germania („Deutschlandradio Kultur”, „Frankfurter Allgemeine Zeitung”), Italia, Bulgaria.

FILIT este un proiect anual realizat de Consiliul Judetean Iasi prin Muzeul Literaturii Romane Iasi.

     
Tag-uri: FILIT, 2014, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii