ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-05-2013, ora 10:04

FIE: 900 de copii, la Festivalul de Carte si Autori pentru Copii si Adolescenti

Articol de Alexandra Stefanescu

Festivalul International al Educatiei (FIE), ce se va derula la Iasi, in perioada 14-23 iunie, rezerva un loc important activitatilor culturale si educationale destinate copiilor si adolescentilor.

Astfel, impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi si Palatul Copiilor din Iasi, FIE pregateste un Festival de Carte si Autori pentru Copii si Adolescenti in cadrul caruia vor avea loc peste 60 de evenimente: lansari de carte, ateliere de creatie, spectacole de teatru, conferinte, concerte de muzica pentru copii, precum si activitati dedicate benzilor desenate. Manifestarile dedicate copiilor se vor desfasura zilnic, intre orele 10.00-21.00, pe trei scene amenajate in aer liber, in curtea Palatului Copiilor si in Parcul Voievozilor, precum si in Sala de spectacole a Palatului Copiilor.

O parte importanta a festivalului o reprezinta copiii si elevii, pe care ii avem invitati in perioada 15-20 iunie, in zona Palatul Copiilor. Aceasta componenta reuneste muzica, teatru, ateliere vocationale, dar, mai ales, reuneste carte pentru copii, scriitori buni, edituri bune, zile ale benzilor desenate, precum si invitati din tara si din strainatate. Speram sa vina cat mai multi elevi si sa petreaca cele sase zile intr-un cadru relaxat, in compania dansului, a muzicii si a autorilor lor preferati. Nu ne dorim un spatiu rigid, ci ne dorim sa scoatem copiii din salile de clasa, astfel incat sa aiba acces la educatie in spatii neconventionale”, a declarat Florin Mindirigiu, directorul FIE, in cadrul conferintei de presa.

In cadrul acestui festival pentru copii, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi participa cu un proiect intitulat “Pasi de copil in Iasii marilor zidiri”.

900 de copii, multi din localitati rurale sarace, defavorizate, din cele in care exista comunitati rome, vor beneficia de activitatile FIE, vor vizita muzee si obiective turistice, vor primi carti si pliante despre orasul Iasi.

Folosind activitatile din cadrul festivalului, aducem copii din 24 de scoli din rural si realizam parteneriatul cu alte 24 de scoli de prestigiu din oras. Un parteneriat cultural, educational si social, care pleaca de la ideea de sanse egale pentru copii, de nevoie de cultura, de bucuria cunoasterii si de valorificarea unor concepte ca prietenie, solidaritate, empatie, daruire. Copiii cu rezultate bune din rural vor avea ocazia sa descopere evenimentele din festival, sa viziteze muzee, sa cunoasca o scoala cu care scoala lui va deveni partenera. Scopul final este acela de realizare a educatiei prin si pentru cultura, de a initia un dialog autentic intre actorii responsabili de educatie: scoala, familie, comunitate”, a declarat prof. Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi.

Un alt eveniment dedicat educatiei - Gala de Excelenta in Educatie - pregatit de organizatorii FIE, in parteneriat cu ISJ, cu universitatile din Iasi si cu Academia Romana Filiala Iasi, va avea lor pe 14 iunie, la Teatrul National “V. Alecsandri”.

     
Tag-uri: festival, carte, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii