ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-07-2013, ora 12:21

Extinderea sistemului de canalizare in zona limitrofa orasului Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Pe data de 12 iulie, in comuna Barnova s-a oficiat in cadru festiv demararea lucrarilor de executie din cadrul Contractului de Lucrari nr. 15 „Extinderea sistemului de canalizare in zona limitrofa orasului Iasi - partea a-II-a CL 15”. Contractul face parte din proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Iasi”, proiect co-finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial Mediu si are ca obiectiv general imbunatatirea infrastructurii de apa si canalizare in judetul Iasi.

Astfel, dupa finalizarea lucrarilor din cadrul acestui proiect, un numar de aproximativ 2177 de gospodarii vor beneficia de o noua utilitate si anume serviciul de canalizare. Acest lucru are impact pozitiv asupra mediului, cu reducerea riscului de contaminare a panzei freatice din zona, prin renuntarea populatiei la utilizarea foselor septice, cat si reducerea consumurilor de apa potabila. Prin facilitarea accesului la serviciile de apa si canalizare, mediul de afaceri din zona Barnova are posibilitati mai mari de dezvoltare.

Prin implementarea contractului se vor atinge urmatoarele obiective generale:

- Intensificarea activitatilor economice si sociale la nivelul comunitatii vizate de proiect;

- Diminuarea discrepantelor existente intre diversele localitati si zone din Romania, intre localitatile din mediul rural si cel urban, precum si dintre Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene;

- Cresterea calitatii vietii in cadrul comunitatii prin crearea unui cadru favorabil sanatatii populatiei;

- Imbunatatirea situatiei sociale si economice a locuitorilor;

- Conformarea la restrictiile de mediu si cele de ordin legislativ impuse in prezent de legislatia nationala;

Lucrarile cuprind extinderea retelei de canalizare in 5 localitati si anume: Paun, Pietrarie, Barnova, Cercu si Visani cu o lungime de 31km de conducte de canalizare, proiectarea si executia a 6 statii de pompare apa uzata, inclusiv extinderea conductelor de refulare aferente acestor statii de pompare.

Lucrarile vor fi executate de Asocierea S.C. Iasicon S.A. & S.C. TLSIT S.A. Piatra Neamt cu o valoare de contract acceptata de 20.133.196,40 lei. Contractul a fost semnat de catre beneficiar si de catre antreprenor in data de 12.07.2012.

In data de 01.08.2012 au fost demarate procedurile necesare inceperii lucrarilor, in baza Autorizatiei de construire nr. 8 din 17.04.2013, emisa de Consiliul Judetean Iasi privind executarea lucrarilor de construire pentru investitia: „Extinderea sistemului de canalizare in zona limitrofa orasului Iasi – partea a-II-a CL 15”.

Lucrarile se vor efectua pe o perioada de 36 de luni.

Foto: debanat.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  07.05.2017 23:09

wh0cd350299 cialis

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii