ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-02-2013, ora 15:09

Expozitie de fotografie, organizata de Grupul Sistemis cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede

Articol de Madalina Irimia

Grupul Sistemis va invita in perioada 2 – 14 februarie la expozitia de fotografie „Fauna si habitatele acvatice din Moldova", dedicata Zilei Mondiale a Zonelor Umede, sarbatorita in fiecare an pe 2 februarie. Expozitia este gazduita de Muzeul de Stiinte Naturale din Iasi (Bulevardul Independentei, nr. 16).

Programul de vizitare: Marti – Duminica: 9.00 – 15.00

Tot cu aceasta ocazie, voluntari din Grupul Sistemis vor merge la Scoala din localitatea Vladeni pentru a sustine o prezentare ce va avea ca tema “Zonele Umede din Moldova”, cu o parte special dedicata Elesteelor Jijiei si Miletinului.

Conventia asupra zonelor umede de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor acvatice, semnata la Ramsar, in Iran, in 1971, a stabilit data de 2 februarie ca Zi Mondiala a Zonelor Umede. Prin Legea nr. 5 din 25 ianuarie 1991, Romania a aderat la Conventia „RAMSAR".

Obiectivul acestei Conventii este acela de a conserva zonele umede, fauna si flora care servesc ca habitat al pasarilor acvatice si care constituie cele mai importante resurse de valoare ecologica, economica, naturala, stiintifica si recreativa.

Anul acesta, Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste sub deviza „Zonele umede au grija de apa", ocazie de a sublinia importanta conservarii si utilizarii durabile a zonelor umede.

2013 este Anul International al Natiunilor Unite pentru Cooperare in domeniul Apei si este o oportunitate ideala pentru Conventia de la Ramsar sa observe legatura intre apa si zonele umede: fara zone umede nu va mai fi apa si fara apa nu vor mai exista zone umede.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii