ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-05-2014, ora 16:26

Expozitie cu vanzare a obiectelor confectionate de detinuti

Articol de Madalina Irimia

In zilele de 28 - 30 mai, reprezentantii penitenciarelor din Regiunea Nord - Est a Romaniei, cu sprijinul colaboratorilor din cadrul Casei de Cultura „Mihail Ursachi” Iasi, vor organiza o expozitie cu obiecte realizate de catre persoanele private de libertate aflate in custodia unitatilor penitenciare din zona Moldovei (Bacau, Botosani, Centrul de Reeducare Tg. Ocna, Iasi, Spital Penitenciar Tg. Ocna si Vaslui) in cadrul atelierelor de terapie ocupationala, intitulata „Deschis la creatie”.

Publicul larg, care doreste sa cunoasca mai indeaproape o parte din activitatile initiate de personalul unitatilor penitenciare pentru reeducarea detinutilor, este invitat sa viziteze expozitia care va avea loc la Casa de Cultura Mihail Ursachi Iasi. Aici vor fi expuse produse handmade: felicitari, quilling, papercut, tablouri pe lemn, icoane pe lemn, sticle decorative, tablouri sculptate pe lemn.

Scopul acestui proiect il constituie invocarea artei si culturii ca mijloc de reeducare si resocializare, schimbarea mentalitatii membrilor comunitatii in legatura cu statutul, locul si modul de recuperare a detinutilor, valorizarea acestora prin inducerea sentimentului de utilitate si poate, cel mai important, dezvoltarea eficienta a potentialului artistic din fiecare.

Initiativa si oportunitatea de a participa la acest eveniment in sanul comunitatii locale onoreaza si constituie, totodata, pentru unitatile penitenciare participante, o recunoastere a calitatii actului educativ desfasurat in cadrul programelor de interventie recuperativa derulate in spatele gratiilor.

Foto: ziare.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  22.06.2017 22:17

wh0cd8108839 erythromycin augmentin sildenafil provera elocon cream augmentin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii