A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835144.9375.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Expozitie „Nicolae Tonitza” la Muzeul Unirii din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
14-05-2015, ora 10:55

Expozitie „Nicolae Tonitza” la Muzeul Unirii din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, Asociatia Absolventilor Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi si Facultatea de Arte Vizuale si Design – Universitatea de Arte „George Enescu” anunta expozitia „Nicolae Tonitza (1886 - 1940)”. Pictura si grafica, ce va fi deschisa la Muzeul Unirii, in perioada 15 mai – 28 iunie 2015, ca parte a manifestarilor prilejuite de „Noaptea Europeana a Muzeelor”.

Expozitia, care marcheaza implinirea a 75 de ani de la moartea marelui pictor, este organizata in contextul celei de-a doua editii a manifestarilor desfasurate sub genericul „Artisti absolventi la Iasi” si reuneste 20 lucrari de pictura si 4 de grafica semnate Nicolae Tonitza, ce fac parte din patrimoniul Muzeului de Arta din Iasi, fiind prezentate dupa multi ani publicului iubitor de arta. Portretist remarcabil, Tonitza a zugravit chipuri de copii, surprinzand gingasia si inocenta acestora, dar si portrete feminine renumite pentru expresivitatea lor. Peisajele sale au fost, de asemenea, foarte apreciate pentru folosirea inspirata a culorilor.

Vernisajul va avea loc vineri, 15 mai 2015, ora 18.00, la Muzeul Unirii din str. Lapusneanu nr. 14. Expozitia va fi prezentata de criticul de arta, prof. univ. dr. Petru Bejan, curatorul fiind Valentina Drutu, sef al Muzeului de Arta. Proiectul „Artisti absolventi la Iasi” este coordonat de lect. univ. dr. Cristian Ungureanu de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi.

Evenimentul este inclus in programul Festivalului International al Educatiei, editia a III-a.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii