A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727677600.3807.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Evenimentul “Acasa in Romania” reuneste elita comunitatilor de straini din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-06-2012, ora 11:25

Evenimentul “Acasa in Romania” reuneste elita comunitatilor de straini din Iasi

Articol de Madalina Irimia

Asociatia Alternative Sociale in parteneriat cu Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), Biroul in Romania organizeaza ”Acasa in Romania”. Acest eveniment este dedicat comunitatilor de resortisanti din Iasi si isi propune sa creeze un dialog intre tinerii de origine straina care studiaza in Iasi si oamenii de succes, care reprezinta un model de integrare si reusita in spatiul romanesc.

La eveniment vor fi prezenti oameni din mediul de afaceri, doctori, regizori, manageri de top, toti de origine straina, stabiliti in Romania, care vor povesti tinerilor din comunitatile de resortisanti despre experienta si traseul lor profesional si pasii care i-au condus spre afaceri de succes. Printre vorbitori se numara Grigore Tinica, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi, Radu Ghilas, actor si regizor la Teatrul National din Iasi, Alagha Rani, medic chirurg in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria”, Hoaytham Nofal, medic stomatolog.

Aceasta manifestare reflecta preocuparea noastra pentru integrarea persoanelor resortisante. In 2011 Alternative Sociale a desfasurat in parteneriat cu OIM, Biroul in Romania un proiect prin care a infiintat un Centru de Informare si Consiliere pentru straini in Iasi, in cadrul caruia au fost oferite servicii relevante cu scopul de a facilita accesul nediscriminatoriu al resortisantilor tarilor terte la bunurile si serviciile publice, precum si relationarea cu membrii comunitatilor locale. In cadrul acestui centru au fost informate si consiliate 1030 migranti. Pentru acest proiect Alternative Sociale a primit in mai 2012 premiul al II-lea la Gala Societatii Civile. In acest an Alternative Sociale a continuat activitatea de informare si consiliere, a oferit cursuri vocationale gratuite pentru resortisantii tarilor terte precum si servicii de asistenta sociala celor cu nevoi speciale sau aflati in dificultate” a declarat Catalin Luca, director executiv Alternative Sociale.

Evenimentul va avea loc pe 14 iunie, la ora 16:00, in cafeneaua Maideyi, str. Lascar Catargi, nr. 37. Incepand cu ora 19:00 interpretul Cosmin Vaman va sustine un concert de muzica folk.

     
Tag-uri: comunitati, straini, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii