A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727677475.3017.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Europarlamentarul Catalin Ivan sustine recent creata Asociatie “Iasi - Capitala Culturala Europeana”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-05-2012, ora 15:42

Europarlamentarul Catalin Ivan sustine recent creata Asociatie “Iasi - Capitala Culturala Europeana”

Articol de Cristian Amariei

Cu toate ca 2020 este cel mai apropiat termen in care Iasul poate concura pentru titlul de Capitala Culturala Europeana, numeroase activitati se interprind in construirea imaginii in acest sens a orasului celor sapte coline. Una dintre aceste actiuni a fost si crearea Asociatiei “Iasi - Capitala Culturala Europeana”, sustinuta de catre europarlamentarul Catalin Ivan.

Prezent ieri la lansarea oficiala a asociatiei, Catalin Ivan a precizat ca implicarea sa in acest proiect nu este una politica, ci se pliaza strict pe calitatea lui de reprezentant al Iasului in Parlamentul European si pe cea de membru in Comisia pentru Cultura a Parlamentul European.

Catalin Ivan, eurparlamentar:

“In campania din 2009 am vorbit foarte mult despre Iasi - Capitala Culturala Europeana. (…) In luna februarie a anului trecut, in cadrul evenimentului Iasi-Oras al creativitatii, v-am spus ca este doar un pas pentru proiectul mai mare Iasi - Capitala Culturala europeana. Apoi a venit in luna noiembrie a anului trecut recunosterea statutului de Oras European al Sportului, cand v-am spus din nou ca este doar o etapa pentru un obiectiv mult mai important pentru Iasi si pentru noi toti. Astazi va spun exact acelasi lucru: infiintarea acestei asociatii este inca un pas, poate cel mai important de pana acum pentru ca Iasul sa se apropie de statutul de Capitala Culturala Europeana, sa aiba sanse in competitia nationala cu Cluj-Napoca, Timisoara, s.a.”.

Asociatia Iasi Capitala Culturala Europeana a fost creata in luna aprilie a acestui an si a fost lansata oficiala ieri, 3 mai. In cadrul lansarii au fost prezenti ieri prof. dr. Florin Cintic si invitatii speciali Harry Tavitian si Ion Baciu jr. Ultimii doi au sustinut cu aceasta ocazie concertul extraordinar de jazz “Romanian-Armenian Piano Jazz Summit.

Asociatia isi propune sa organizeze evenimente si parteneriate din domeniul cultural, astfel incat Iasul sa devina un concurent serios in competitia pentru obtinerea statutului de Capitala Culturala.

Alti reprezentanti ai peisajului cultural iesean care sunt implicati in acest proiect sunt pictorul Felix Aftene, profesorii Petru Bejan si Alexandru Calinescu, regizorul Alexandru Condurache, scriitorul Nichita Danilov, Ioan Holban, Dan Jumara, Andi Mihalache, Beatrice Rancea s.a.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii