ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-07-2012, ora 16:17

Elicopterul SMURD ajunge la Iasi la sfarsitul lunii august

Articol de Anca Gabriela Cretu

Elicopterul SMURD va ajunge la Iasi la sfarsitul lunii august. Declaratia apartine coordonatorului Unitatii de Primire Urgente(UPU) SMURD Iasi, Diana Cimpoesu.

Coordonatorul UPU SMURD spune ca a cerut sprijinul municipalitatii iesene in ceea ce priveste gasirea unei locatii pentru piloti si pentru personalul auxiliar.

Am solicitat un sprijin pentru echipajul de piloti, care vine de la Bucuresti si pentru echipajul medical. Maine cred ca va fi receptia elicopterelor la Bucuresti, unde Raed Arafat va sustine o conferinta de presa. Raman de stabilit cateva detalii tehnice, care tin de aviatie. Am vorbit cu doctoral Arafat ieri si pana la sfarsitul lunii august va ajunge si elicopterul pentru Iasi”, a declarat Diana Cimpoesu.

In plus, astazi, viceprimarul municipiului Iasi, Mihai Chirica a fost la aeroclub pentru a vedea daca spatiile corespund activitatii elicopterului SMURD. Costurile personalului, insemnand masa, cazarea si utilitatile vor trebui suportate atat de primaria municipiului cat si de Consiliul Judetean(CJ) Iasi. Pentru ca aeroclubul nu este deschis, Chirica va discuta cu reprezentantii Ministerului Transporturilor pentru a permite reluarea activitatii in cadrul institutiei.

Vizitand zona am observat ca aeroclubul este inchis. Nu are voie sa faca zboruri, aterizari si decolari, insa acest lucru poate fi reglementat cu Ministerul Transporturilor. In schimb exista o alta zona langa Aeroportul International Iasi, respectiv Aviatia Utilitara, unde exista un hangar modern cu platforme de aterizare. Am luat in discutie cu directorul Aeroportului Iasi (Marius Bodea) o eventuala mutare a locatiei spre zona de Aviatie Utilitara. In aceasta saptamana vom discuta cu CJ Iasi acest aspect. E mult mai potrivit pentru ceea ce vrea sa faca viitorul elicopter SMURD”, a explicat Mihai Chirica.

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: elicopter, SMURD, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii